Saturn započinje svoj retrogradnihod 23. maja na 13 stepenu Vodolije, a završava ovu fazu 10. oktobra takođe u znaku Vodolije.

Retrogradni Saturn simbolizuje Zakonkarme, što znači da nam se mogu vratiti sve lekcije iz prošlosti, kako dobre, tako i one negativne.

Rad, odgovornost, posvećenost i dobra dela donose nagrade, dok loši postupci ukazuju na karmičku kaznu.

Astrolog objašnjava: šta je retrogradni Merkur i kakav uticaj ima na naše živote

Tokom retrogradne faze Saturn kreira kvadrata sa Uranom i njihov spoj donosi nam značajne promene i izazove, ali ovu napetu energiju ublažiće bar malo trigoni Meseca, Venere i Severnih mesečevih čvorova.

Prošlost, sadašnjost i budućnost stapaju se u jedno. Ako ste u prošlostiostavili neke nerazjašnjene postupke, nedovršene zadatke i stare greške, sada se mog pojaviti lekcije koje će uzdrmati vašu sudbinu. Sa druge strane, stižu nagrade za dobradela koje će posebno obradovati one koji su u mnogim oblastima života pokazali napredak, ali još uvek nisu videli plodove svog rada i posvećenosti.

Retrogradni Saturn od nas zahteva da preuzmemo odgovornost za svoje postpke i jednom zauvek raskrstimo sa prošlosti kako bismo mogli da nastavimo dalje. Mogući su strahovi, nesigurnosti, neizvesnost, ali Univerzum vam daje podršku da prebrodite i ovaj period.

Verni Bikovi, tradicionalni Jarčevi: kojem horoskopskom znaku najviše leže duge ljubavne veze

U narednih četirir mesea dobro razmislite o svakom narednom koraku, analizirajte, razvijajte saosećanje, pa tek onda donesite odluku. Budno oko karme motri na svaki vaš korak, bilo da je reč o ljubaviili poslu.

Najvažnija lekcija koju nam retrogradni Saturn daruje jeste da su život i sudbina u našim rukama - mi smo ti koji kontrolišemo i pokrećemo.

Zato probudite tu moć, recite zbogom prošlosti i zagledajte se u sjajne horizonte svoje bliske budućnosti.

Izvor: Sensa