Od sredine oktobra očekuju nas olakšanja jer će većina retrogradnih planeta krenuti prema napred. Pluton je već krenuo 6. oktobra, Saturn to čini 11. oktobra, a Merkur i Jupiter 18. oktobra.

Pluton nam sada pomaže da ponovno uspostavimo izgubljeni osećaj lične moći – ja mogu! U prilici smo otpustiti kontrolu, naročito na mestima gde gubimo punoenergije, a rezultati izostaju. Ljubomora, posesivnost i svi destruktivni obrasci ponašanja sada mogu biti isceljeni, ali našom voljom. Pustimo i sve osude i odluke o drugima i vratimo se k sebi. Unutar nas počinje promena!

Saturnov hod prema napred olakšava nam otpuštanje nekih terete i ograničenja koji su nas sputavalii u prošlosti. Sada jasnije izgovaramo sebe. Ako se usudite da kažete "ne" i na taj način zaštitite sebe? Znate li kuda dalje i koje su vam poslovne i lične ambicije? Menja se naš odnos prema autoritetima. Moguće su i nove okolnosti vezane uz starije osobe unutar porodice.

Merkur i Jupiter nam olakšavaju ispunjenje planova. Otklanjaju se prepreke. Jasnije vidimo, jasnije komuniciramo, imamo novi cilj pred sobom. Uspostavljamo novu saradnju. Možemo nešto učiti ili naučiti. Nešto što je bilo odloženo ili se nije realizovalo, uskoro hoće. Imamo više vere u ostvarenje zamišljenog.

Budite strpljivi, vreme izazova bliži se kraju. Sve što treba, izlazi ili je izašlo na površinu. I videćemo čemu je reč, pod uslovom da želimo videti. Bolji ishod je na pomolu, a hoćemo li ga manifestovati zavisi od naše odlučnosti da delujemo za svoje najviše dobro. Na tom putu slede nas samo oni koji nas dovoljno vole i poštuju, ali i uvažavaju ono što jesmo i šta bismo još želeli postati.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Astrolog Julijana Oremović