Iako je retkost da žena nosi dva prstena na jednom prstu, postoje dame koje obožavaju taj trend. Međutim, u raznim kulturama to ima posebno značenje, a veruje se čak i energetski uticaj. Evo šta sve može da znači ako žena nosi dva prstena na jednom prstu!

Najčešće se na jendom prstu, uglavnom domalom prstu desne ruke, koji simbolizuje ljubav, nose burma i verenički prsten. Verovalo se da treba sačuvati i vereničkiprsten kao simbol ljubavi i sećanje na prosidbu kao dokaz da ćete zajedno provesti ostatak života, pa ga mnoge dame zadržavaju na istom mestu i samo mu dodaju burmu. Neke devojke nose burmu i verenički na levoj ruci, ali hrišćani najčešće biraju desnu ruku za prstenje jer se tom rukom krste. U nekim zemljama se nose tri prstena zajedno, a to su verenički prsten, burma i prsten koji se dobija za poklon za godišnjicu braka.

Nošenje dva prstena na jednom prstu ne mora samo biti simbol venčanja, već to može biti i samo praćenje trendova. Mnogi ljudi nose dva prstena iz praktičnog razloga kako im drugi prsten ne bi skliznuo sa ruke. Međutim, veruje se da izbor prsta na kojem ćete nositi dva prstena ima određenu energiju i otkriva šta je u vašoj podsvesti, odnosno na kojem plju života želite da nešto promenite, privučete poboljšate.

Palac - Ukoliko nosite dva prstena na palcu, to znači da želite da radite na svom samopouzdanju, imate nameru da pojačate snagu svoje volje i potrebno vam je samopotvrđivanje.

Kažiprst - Nošenje dva prsta na kažiprstu simbolizuje vođstvo i amiciju, jer se smatra da kažiprstom vlada moćna planeta Jupiter. Smatra se da ukoliko na ovom prstu nosite dva prstena od kojih jedan ima kamen topaz ili ametist, podstičete unutrašnju snagu.

Srednji prst - Smatra se da srednji prst predstavlja odgovornost, ravnotežu i traženje misije vlastite duše. Preporučuje se da se na njemu nose kristali kao što su akvamarin i ružičasti kvarc.

Domali prst - Simbolizuje večnu ljubav, kreativnost i lepotu. Uglavnom na ovom prstu nose prsten romantične duše koje su pronašle svoju pravu ljubav, ali i oni koji čeznu da pronađu svoju srodnu dušu. Drago kamenje koje je energetski povezanos a ovim prstom su žad, ametist, mesečev kamen, safir i tirkiz, pa ne čudi zašto baš mnogi biraju verenički prsten sa ovim kristalima.

Mali prst - retko kada se dva prstena nose na ovom prstu, ali kada je to slučaj treba znati da malim prstom vlada Merkur i da nošenjem prstena na njemu utičemo na intuiciju, inteligenciju i ubedljivost.

Izvor: Sensa