Određene boje kod nekih osoba izazivaju emotivne reakcije. Privrženost određenoj boji može biti signal koji govori u kojim područjima života nedostaje ravnoteža. Razumevanje zašto nas određena boja privlači, dok nas druga odbija, može pomoći u ozdravljenju. Pročitajte kako deluju određene boje, pa ih unošenjem u dom (jastuci, veći komadi nameštaja, boje zidova, lampe...) primenite u praksi.

Crvena - Snažne i tople vibracije ove boje poboljšavaju krvnu sliku, normalizuju protok krvi, deluju uspešno u borbi protiv akni i osipa. Ali ako ste okruženi sa previše stvari u crvenoj boji, možete osećati nelagodnost, razdražljivost ili nestrpljivost.

Žuta - Podstiče odvažnost, optimizam te povećava koncentraciju i pamćenje. Pomaže pri donošenju odluka, ispravnih procena kao i pri sagledavanju stvari iz više aspekata. Povoljno deluje i na rad probavnog sistema. Korisna je za kožu, nervni sistem i vid. Međutim, budite pažljivi, previše žute boje izaziva mentalnu napetost.

Zelena - Boja sa najviše ravnoteže u spektru koja opušta i vraća u stanje balansa. Kao gledanje u prirodu, zelena boja odmara oči i pomaže u slučaju klaustrofobije jer simbolizuje prostranstvo. Pomaže u uspostavljanju pravilnog ritma srca, pospešuje rad bubrega, smiruje glavobolju i nervozu. U prevelikim količinama izaziva hiperaktivnost i neodlučnost.

Plava - Boja smirenja pomaže kod mentalne napetosti i umora. Odlična je za kreativnost, korisna za ublažavanje migrene, bolova u vratu i leđima, kao i za nesanicu. U prevelikoj količini izaziva nesigurnost i nestabilnost.

Izvor: Sensa