Vikend od 14. do 16 januara biće posebno izazovan jer kreće retrogradni Merkur, a bićemo i pod uticajem Meseca u Raku i trigona s Jupiterom. Evo kako će se ovi položaji planeta odraziti na živote horoskopskih znakova od 14. do 16. januara:

Ovan

Mesec u Blizanci pokreće vašu energiju, stavljajući fokus na komunikaciju i međuljudske odnose. Čak iako je Merkur retrogradan, sjajno je vreme da se povežete s onima koje ste u poslednje vreme zapostavili. Tokom subote I nedelje Mesec u Raku se fokusira na dom i porodicu, a trigon između Meseca i Jupitera biće posebno povoljan za druženje sa voljenima.

Bik

Merkur postaje retrogradan i najviše će uticati na vaše polje karijere, ali daće vam priliku da razmislite o svom profesionalnom životu i onome što želite da radite sledeće. Mesec u Blizancima skreće vam pažnju na finansije. Tokom subote i nedelje, Mesec u Rak vas poziva da se povežete se sa svojom zajednicom, dok vas opozicija između Meseca i vaše vladajuće planete, Venere, u nedelju popodne vodi novoj emocionalnoj vezi.

Blizanci

Vi ćete možda više nego drugi osetiti retrogradnost vaše vladajuće planete, Merkura. Tokom subote i nedelje, Mesec u Raku stavlja u fokus vaše finansije, a trigon sa Jupiterom čini ove dane odličnom prilikom da uskladite svoje troškove sa budžetom kojim raspolažete.

Rak

U petak, Merkur postaje retrogradan u vašoj osmoj kući, dajući vam priliku da ponovo razmotrite planove saradnje i mogućnosti u budućnosti. Mesec u Blizancima naglašava vašu intuiciju dok se kreće kroz vašu mističnu dvanaestu kuću. Tokom subote i nedelje, Mesec u Rak stavlja fokus na vas, a trigon sa dobroćudnim Jupiterom otkriva vaše najbolje osobine.

Lav

Planirajte da se nastavite prethodni razgovor koje ste vodili sa partnerom svojom dok Merkur ide retrogradno u vašoj sedmoj kući. U subotu i nedelju, Mesec u Raku osvetljava vaše snove i intuiciju dok prolazi kroz vašu dvanaestu kuću. Trigon sa Jupiterom vas podseća zašto volite svoj život, izazivajući duboku zahvalnost.

Devica

Vaša vladajuća planeta, Merkur, ide retrogradno u petak; možda ćete se osećati kao da vam je nervni sistem na ivici. Umesto da se nervirate, budite nežni prema sebi. Tokom subote i nedelje, Mesec u Raku pozitivno će delovati da prijateljske odnose, a trigon sa Jupiterom vas poziva da provedete neko vreme zabavljajući se bez griše savesti.

Vaga

Vaša kreativnost dobija dodatni podsticaj kada Merkur u petak krene retrogradno. Mesec u Blizancima omogući će vam da lakše izrazite ideje i mogućnosti. Tokom subote i nedelje, Mesec u Raku osvetljava vaš profesionalni život, dok vam mesečev trigon sa Jupiterom daje nove prilike. Mesečeva opozicija vašoj vladajućoj planeti, Veneri, pobudiće vam potrebu za ljubavlju.