Svi mi imamo emocije i različito reagujemo na ono što se oko nas dešava. Neko će biti previše oduševljen ili previše uplašen, ono što nekog uznemirava, na nekog drugog neće delovati toliko intenzivno. Neko će više- manje biti ravnodušan dok će neko ostati nedodirljiv i čvrst kao stena. Prema astrolozima, četiri znaka zodijaka spadaju u najemotivnije:

Na prvom mestu su Ribe. One imaju tendenciju da osećaju emocije na mnogo dublji i intenzivniji način nego bilo koji drugi horoskopski znak. One su veoma saosećajne i mnogo brinu za svoje prijatelje i članove porodice, čak i kad oni sami rade na svoju štetu. Zato se Ribe veoma lako iznerviraju u ime drugih ljudi.

Rak takođe spade u veoma osetljive znakove. Njegova ličnost je takva da se nimalo ne stidi da izrazi svoja osećanja, da prizna da je pravi romantic, iako, posmatrano spolja, možu izgledati mnogo tvrđe nego što zapravo u biti jeste.

Vage su u društvu Riba i Rakova jer je njihova ličnost veoma osetljiva. Ide do te mere da na mnoge odluke Vage u velikoj meri utiču njena osećanja. Kada se nađe u situaciji da odlučuje razumom ili srcem, uvek će dati prednost srcu, tj.onome što oseća, iako će do te odluke doći predanim analiziranjem.

Blizanci ne doživljavaju svoju emotivnost kao ranjivost već je koriste kao odbrambeni štit kada osete da su napadnuti ili ugroženi. Oni nisu u stanju da svoja osećanja a ni reakcije drže pod kontrolom. Kada im prorade emocije, svi oko njih će uskoro znati za to.

Izvor: Sensa