Nije lako izmeriti šta je sve kriterijum da bismo nekog okarakterisali kao pametnog. To nije nužno samo broj pročitanih knjiga i završene škole, već i primena znanja u praksi, razvijena inteligencija, logika, snalažljivost, munjevitost, razvijena intuicija… Astrolozi u najpametnije predstavnike zodijaka ubrajaju sledeće znake:

Ovan

Oni sve rade u hodu, pa je teško naći polje delovanja u kome se oni ne bi snašli i dospeli na sam vrh. Iako im je sfera interesovanja velika i mnogo znaju, čak i da se desi da nešto ne znaju, vlro brzo će se snaći i potražiti prave informacije na samo njima znane načine. Vodi ih intucija, pa ako zatreba da se od više različitih informacije profiltrira ona verodostojna, u tome će biti sto odsto uspešni.

Škorpija

Škorpije su možda jedini znak čiji predstavnici kombinuju ne samo ženske već i muške kognitivne sposobnosti, što udvostručuje njihovu konkurentnost u odnosu na druge. U rešavanju ozbiljnih problema, oni, po pravilu, koriste i intuitivan i logičan pristup, koji im omogućava da nađu odgovor na najteža i najvažnija pitanja.

Jarac

Jarčevi često nisu od rođenja darovani natprosečnim mentalnim sposobnostima– najčešće ih stiču empirijski, praveći pokušaje i grešeći. Naravno, za to je potrebno neko vreme, ali se njihovo znanje, potkrepljeno iskustvom, ceni mnogo više od onoga što se crpi iz udžbenika. Pored toga, predstavnici znaka dobro koriste ono što znaju i umeju: uvek „pogođaju“ bez promašaja, pogađajući metu čak i sa velike udaljenosti - gde drugi najčešće maše.

Izvor: Sensa