Sunce od 20. aprila prelazi u znak Bika i donosi snažnu energiju koja nas podstiče da se krećemo napred. Daje nam inspiraciju da završimo neke stvari, a neke nove započnemo i pokrenemo. Sezona Bika je naše vreme u godini da usporimo, konsolidujemo svoj raspored i razmislimo o tome čemu zaista želimo da posvetimo svoje vreme.

Ako ste se u prethodnom periodu osetili pomalo bezvoljno, imali ste manje energije nego obično, Sunce u Biku je tu da vas osnaži da vam novi vetar u leđa. Umesto da žurimo napred i da koristimo ovaj snažan zamah da završimo stvari, sada možemo da sednemo, opustimo se i razmišljamo o načinima da sačuvamo svoje resurse i energiju.

U vladavini Bika očekuju nas dva pomračenja - pomračenje Sunca i mladog Meseca 30. aprila, a zatim retko pomračenje Krvavog meseca 15. maja. Energija pomračenja uvek donosi transformacije u našim životima.

Pored pomračenja, vladavina Bika nam donosi dva retrogradna aspekta - Pluton 29. aprila i retrogradni Merkur od 10. maja. Ovo će biti period usporavanja, teških odluka, nesigurnosti, pomešanih energija. Moguće je da se pod uticajem retrogradnih planeta osećate kao da ste pobegli od sebe - ali tada je važno da zavirite u svoje srce i posvetite se pronalaženju unutrašnjeg mira.

Još jedan veliki kosmički događaj za sezonu Bika 2022. je kretanje Jupitera u Ovnu 10. maja. Jupiter koji prelazi u ovaj vatreni znak signalizira porast inovacija i preduzetničkih poduhvata. To je veoma nezavisna energija, zbog koje se možemo udaljiti od oslanjanja na druge, vlade ili korporacije.

Saznajte šta vaš horoskopski znak očekuje tokom vladavine Bika od 20. aprila do 20. maja:

Ovan

Sunce je upravo izašlo iz vašeg znaka, ali još uvek držite pažnju kosmosa dok Jupiter, najveća planeta u našem solarnom sistemu, prelazi u vaš znak 10. maja. Iako će ostati samo nakratko, vraćajući se ponovo na duži boravak 2023. godine, ovaj mali usplet energije će biti retka poslastica i pripremiti vas za ono što dolazi. Ulazak Jupitera u vaš znak je srećan znak i znači da imate moć obilja i ekspanzije na vašoj strani. U ovoj sezoni Bika razmislite o tome šta želite da proširite u svom životu. Sezona Bika favorizuje pravljenje planova, pa budite jansi kojim putem želite da krenete, šta hoćete da ostvarite.

Bik

Srećan rođendan! Kako Sunce ulazi u vaš znak, vi ste u mogućnosti da upijete njegove tople zrake, dopuštajući inspiraciji i hrani da teku. Našom matičnom planetom vlada Bik, pa da biste zaista iskoristili prelepu energiju vašeg godišnjeg doba, obavezno provedite vreme istražujući prirodu, upijajući isceljujuće zrake. Pomračenje Sunca i mladog Meseca krajem aprila biće snažna kosmička sila u vašem životu i može početi da izaziva vetrove promena. Ne brinite, međutim, ova promena će verovatno doneti nešto što želite ili na čemu radite već duže vreme. Pomračenja Sunca označavaju priliku, pa iako može doći do promena, verovatno će biti i neke zlatne prilike u ponudi – budite spremni da ih zgrabite! Držite svoje nišane visoko postavljene i ostanite otvoreni za ono što teče na vašem putu.

Blizanci

Vaš vladar Merkur će ući retrogradno tokom sezone Bika 10. maja, ali je moguće da ćete početi da osećate kako ova energija nastaje mnogo ranije. Pošto je Merkur vaš vladajući znak, vi ste skloni da osećate efekte njegove retrogradnosti jače od većine. Da bismo tome dodali, Merkur će takođe početi retrogradno u vašem Zodijaku. Sezona Bika će biti vreme za sporo i negovanje uma. Ako su vam misli bile posvuda, ovo je vaša prilika da se smirite, udahnete i smirite svoj um. Izbegavajte donošenje velikih odluka koje menjaju život pod Suncem u Bikau, jer ćete možda otkriti da vam još uvek nisu predstavljene sve potrebne informacije. Sa svom ovom maglovitom mentalnom energijom koja pliva uokolo, to je zapravo vreme snage za rad na svojim intuitivnim i psihičkim darovima. Jedan od najlakših načina da počnete sa ovim jeste da verujete svojoj intuiciji i da priznate kada vam se ona pojavi.