Počela je vladavina Bika, jednog, po mnogo čemu, posebnog horoskopskog znaka. Evo koje osobine krase ljude koji su rođeni u periodu od 20. aprila do 20. maja

1. Oni su praktični

Bikovi ne vole ništa komplikovano- ni život ni ljude, ni posao. Ne vole nepotrebnu dramu, a cene harmoniju. Ne žele da gube vreme na nepotrebne stvari. Čvrsto stoje na nogama.

2. Senzualni su, romantični, tradicionalni

Vole da pridrže vrata ili kaput, da oni plate račun, da prave grandiozna iznenađenja za godišnjice… Umeju da se posvete osobi do koje im je stalo. Kada je seks u pitanju, takođe su tradicionalni i nisu baš uvek raspoloženi da probaju nove stvari i zbog toga može da se desi da upadnu u rutinu, pa ćete morati da ih „prodrmate“ s vremena na vreme.

3. Vole lepe stvari

Bik je hedonista, voli umetnost, ples, dobru hranu, piće, uživanje svake vrste i gledaće uvek da sebi ugodi koliko god može.

4. Vole da se ušuškaju kod kuće

Iako su hedonisti i vole užitak, najviše im prija topla kućna atmosfera jer su tu osećaju najbolje. Meki jastuci, sveće, odlična hrana i dobro društvo-ne treba im ništa više. To ne znači da im ponekad ne prija da izađu, samo ne vole da to bude stalno i da ih neko na to pritiska.

5. Drže se plana

Bik je predstavnik zemljanih znakova i kao takav je vrlo stabilan, tj. ima tendenciju postojanosti. To znači da ako iznenada promenite planove s Bikom, nećete naići baš na odoboravanje, najverovatnije će doći do negodovanja.

6. Spremni su na izazove

Bik nije mnogo ambiciozan, nije raspoložen za takmičenje da bi pobedio, već ako to ima neku svrhu, neki cilj. Dobar je kolega i lider, s njim je uvek sve transparentno i jasno. Jedino što ne voli je da ga požuruju- on ima svoj ritam.

Apliciraće za neki posao ili će se posvetiti svojoj strasti u svoje slobodne vreme samo ako mu je do toga mnogo stalo. Kao znak koji je praktičan, uradiće nešto ako u tome vidi dobru priliku da zaradi.

Kompatibilnost u ljubavi i prijateljstvu s drugim znacima

Najbolje se slažu sa Škorpijom, iako su suprotnosti, zatim sa Devicom i Jarcem (oba su zemljana znaka, baš kao i Bik i sjajno se razumeju) i naravno, s drugim Bikovima.

Najlošije se slažu s Lavovima i Vodolijama. Lavovi žude za avanturom i slavom, što može da nervira Bika kome to ništa ne znači, dok Vodolije imaju tendenciju da budu previše nezavisne i nepredvidive za Bika.

Izvor: Sensa