Pojedini znaci važe za najskladnije u ljubavi, ali u nekim slučajevima ono što važi za potpune suprotnosi može da ostvari skladnu i stabilnu vezu, uz pregršt strasti. Evo koje znakove privlače suprotnosi:

Ovan i Vaga

Vi ste daleko od savršenog para, ali to ništa ne mora da znači. Oba partnera su tvrdoglava i vole da se raspravljaju beskrajno. Međutim, kada svađa utihne, vi padate na čari onog drugog, teško vam je da kažete ne. Oboje volite da rizikujete i da se zabavljate, a kada ste zajedno, vaša energija je snažna. Ovan može da nauči Vagu kako da se oslobodi osećanja koje je opterećuju. Vaga, s druge strane, može naučiti Ovna da se pošteno bori i da bude razumniji u svojim životnim očekivanjima.

Bik i Škorpija

Oboje ste neverovatno strastveni i senzualni, što vaš spoj čini nezaboravnim u spavaćoj sobi. Oboje ste ambiciozni i želite da uspete. Bik zna kako da preživi i najteže situacije bez odustajanja, dok Škorpija shvata da je za uspeh potrebna veština i odlučnost. Dopunjavate nedostajuće kvalitete jedno drugom, zbog čega možete da postanete idealan par. Vaše razlike se hrane snagom jedne druge. Oboje ste veoma odani i otići ćete na kraj sveta za partnera, ukoliko ga volite.

Blizanci i Strelac

Oboje ste različite ličnosti sa brzim promenama raspoloženja, Blizanci ponekad mogu biti zli, dok je Strelac previše direktan. Međutim, ove razlike vas ne sprečavaju da razumete jedni druge. Imaćete nesuglasice, ali ćete ih rešavati i biti pre svega dobri prijatelji i iskreni i odani partneri.

Rak i Jarac

Raka i Jarca privlače zajedničke životne težnje. Kao veoma uspešni i energični znaci koji cene promene, dobro se slažu u ljubavi. Porodica i ljubav su im podjednako važni, i oni imaju slična razmišljanja kada su u pitanju izlasci, seks i brak. Rak je više otvoren, ima aktivan društveni život, dok je Jarac mnogo povučeniji. raspoloženje Raka može se brzo promeniti, dok će Jarac biti umereniji. To su razlike koje ova dva znaka lako prevladavaju I zbog toga mogu da ostvare skladnu vezu.

Lav i Vodolija

Lav voli da preuzima odgovornost i komanduje, za razliku od Vodolije, koja smisao života ne vidi u pravilima i kontroli. Lava će izluditi hladnoća Vodolije. Pored toga, Vodolija često ne izražava svoja osećanja, dok je Lav često teatralan tom prilikom. Lavu je bitno šta drugi misle o njemu, ali će ga Vodolija naučiti da ne obraća pažnju na to. Sa Lavom, Vodolija će shvatiti da je ljubaznost i predanost drugima važna.

Devica i Ribe

Devica ume da bude veoma uzdržana, dok su Ribe opuštenije i slobodnije, ali njihov odnos nije bez šarma. I jedni i drugi mogu da osećaju strah i zabrinutost zbog sitnica, ali, bez obzira na to, oboje su tu da pomognu jedno drugom. Oba znaka su nesebična i veruju u ljubav. Ribe su malo brzoplete, dok je Devica razumnija i staloženija. Ovo može dovesti do neke napetosti, ali sve se one brzo rešavaju.

Izvor: Sensa