Stiže nam april, najlepši mesec proleća, a astrolozi ističu da će određeni datumi biti posebno srećni za svaki horoskopski znak. To su dani kada nas sreća prati u svim oblastima života. Evo o kojim datumima je reč:

4. april je dan ogledala - Prvi srećan dan u aprilu je dan kada vlada moćan niz 4-4. 4. aprila svetom će vladati broj 4, koji oličava harmoniju četiri elementa, integritet, spokoj. To je ponedeljak, pa će nam pomoći da počnemo novu nedelju kako treba. Držite se svojih planova za ovaj dan, mogu se ostvariti.

5. april - Venera ulazi u Ribe - Drugi povoljan dan doći će odmah nakon dana ogledala. 5. aprila očekuje nas veoma pozitivan i važan astrološki događaj. Venera će ući u svoj najomiljeniji horoskopski znak, Ribe. U njoj će joj biti veoma komforno. Tamo će ostati do 1. maja. U ovom trenutku svi ćemo moći da poboljšamo svoje zdravlje, povećamo energiju. Imaćemo mnogo snage i motivacije u ljubavi i poslu. Bićemo na vrhu, puni entuzijazma.

11. april - Merkur ulazi u Bika - Još jedan povoljan tranzit. Merkuru je relativno prijatno u znaku Bika, ali astrolozi primećuju da ima nekih manjih izazova, najčešće oko putovanja. S druge strane, ljudi će konačno postati otvoreniji. Izgradnja odnosa, upoznavanje i pregovaranje postaće malo lakši. Takođe će biti korisno napraviti skupe kupovine za kuću, investirati u nekretnine.

21. april - Kiša meteora lirida - Liridi su druga najvažnija i najintenzivnija kiša meteora 2022. Počeće 16. aprila, ali će dostići vrhunac oko 21. i 22. Svaki tok ima svoju astrološku vrednost, koja zavisi od radijanta, odnosno sazvežđa u kome se meteori pojavljuju. Liridski radijant je u sazvežđu Lira. Ova konstelacija je povezana sa duhovnom i intelektualnom sferom. Ovog dana biće korisno baviti se sticanjem novih znanja i rešavanjem najvažnijih i hitnih problema. Veliki uspeh očekuje one koji se bave kreativnim poslom.

29. april - Merkur ulazi u Blizance - Trajaće sve do 22. maja. Za ove tri nedelje biće moguće korenito promeniti svoj život. Isto važi i za sam dan prelaza – poslednji petak u aprilu. Vredi napomenuti da će ovaj dan i dalje biti dan moći, uprkos činjenici da će 29. aprila Pluton krenuti retrogradno. Neće imati dovoljno snage da zaseni Merkur i liši nas sreće. S druge strane, na današnji dan zvanično će se završiti najpovoljniji astrološki period 2022. godine bez retrogradnih planeta.

Izvor: Sensa