Život nam donosi razne trenutke, nekad su oni predivni i radosni, a nekad izazovni i zahtevaju od nas da preuzmemo kontrolu nad celom situacijom. U nekim životnim situacijama ne možemo se osloniti na druge, već moramo sve sami - moramo stvari uzeti u svoje ruke i postati lični heroj. Na dan prolećne ravnodnevice 20. i 21. marta, u isto vreme kada i ravnodnevica, Sunce prelazi u lidrski znak Ovna, od 20. marta do 20. aprila - vođa, onaj koji kreira svoj životni put, tvrdoglavi spasitelj koji uvek ima način da shvati stvari.

Kada su stvari mračne, kada se osećamo sami u našim borbama, energija Ovna nam pomaže da se izborimo, da znamo da ponekad moramo da idemo sami, imamo moć i snagu da uspemo. Ako se sada suočavate sa takvom situacijom u svom životu ili ako nešto u vašem životu treba da se promeni, period Ovna je fantastično vreme da se pokrenete i da se stvari dogode. Ovo je čak dvostruko tačno 2022. godine, jer u vladavini Ovna ne postoji nijedna retrogradna planeta.

Retrogradne planete imaju tendenciju da sve uspore i da vas sprečavaju da rastete. U vladavini Ovna sve planete se kreću napred, to je jasan znak iz Univerzuma da napustimo prošlost i da razmislimo kuda da idemo. Ovan je tako jak, vatren znak, tako da je ovo dobro vreme za sve nas, bez obzira na znak, da razmislimo o tome kako da iskoristimo deo ove energije u sopstvenim životima.

Gde treba da preuzmete vlasništvo nad sopstvenim životom? Kako možete iskoračiti i voditi put tamo gde želite da budete? Umesto da čekamo druge, čekamo prilike ili dopuštamo stvarima mimo nas da nam kroje život, vladavina Ovna nam nudi energiju koja nam omogućava da povratimo svoju moć i da znamo da uvek imamo ono što je potrebno da pronađemo put napred.

Ako se osećate izgubljeno ili nesigurno, energija Ovna nam daje samopouzdanje koje nam je potrebno da preduzmemo akciju. Ovan preduzima akciju, pa budite sigurni da ne samo sanjate ili razmišljate o tome, već i delujete u skladu sa tim. Nije bitno da li su koraci mali, često je to sve što je potrebno da se lopta zakotrlja i donese novi talas svesti. 

Jedna od ključnih karakteristika vladavine Ovna 2022. godine jeste susret Jupitera i Neptuna . Kako se ove planete približavaju jedna drugoj tokom cele sezone, osetićemo kako njihova energija postaje sve jača i jača. Ovo je energija koja može da inspiriše novu stvarnost, veću kreativnu viziju, duhovni rast i kolektivno buđenje.

Kako je sezona Ovna uvek fantastično vreme za nove početke i preduzimanje akcija, ova dodatna energija Jupitera i Neptuna će nam pomoći da sanjamo veće, da preuzmemo kreativne rizike i koristimo svoju intuiciju ili duhovno znanje da bismo doneli odluku. Energija Ovna je takođe moćna za rad na ispoljavanju, a sa ovom divnom energijom koja dotiče iz Jupitera i Neptuna, možda ćemo se osećati inspirisanije ili imati hrabrosti da preduzmemo akcije koje su nam potrebne da bi se stvari dogodile.

Kako se početak sezone Ovna takođe poklapa sa ravnodnevicom, ovu energiju takođe možemo koristiti da pronađemo ravnotežu u našim životima, posebno ravnotežu između prepuštanja kontroli i sticanja kontrole. Razmislite o tome šta vam je potrebno da biste preuzeli stvari u svoje ruke i ostvarili nešto veliko. Možete raditi sa energijama ravnodnevice posebno 21. marta. Ovaj trenutak nam pomaže da lakše iskoristimo isceljujuću moć prirode.

Saznajte koje stvari treba da preduzmete u energiji Ovna od 21. marta do 21. aprila:

 • Postanite vođa svog života
 • Započnite nove stvari
 • Pokrenite projekte
 • Vratite svoju moć na situaciju zbog koje se osećate nemoćno
 • Napravite tablu za manifestacije ili odredite namere za naredne mesece
 • Iskoračite iz zone komfora i preduzmite rizik
 • Uzmite stvari u svoje ruke
 • Dajte prioritet preduzimanju akcija u odnosu na samo razmišljanje/planiranje
 • Kontrola oslobađanja ravnoteže naspram preuzimanja kontrole
 • Budite svoj heroj
 • Pronađite svoju nezavisnost
 • Istražite svoj preduzetnički duh
 • Budite vođeni sopstvenim iskustvom

Izvor: Sensa