Veza sa Lavom može biti veoma uzbudljva i puna iznenađenja. Lavovi mogu biti sjajni partneri ako znate šta vole i kako da se prema njima ophodite. Oni mogu delovati kao narcisi, ali nisu sebični, naprotiv, već mnogo vole pažnju. Evo šta treba da znate o njima i njihovom karakteru:

1. Lavovi vole pažnju i stalno uveravanje da vam se sviđaju. Oni preziru da se takmiče sa drugim ljudima za vašu ljubav, to nije dobar način da ih učinite ljubomornim

2. Lavovi su rođeni lideri i tako je i u vezama. Ne vole da im se govori šta da rade. Najviše vole da imaju slobodu i da ih ljudi prate, a ne da ih vode.

3. Kao i drugi vatreni znaci, Lavovi su skloni da prave dramu. Ne plaše se sukoba i ponose se time što uvek izlaze kao pobednici svakog spora.

4. Svaki Lav je ambiciozan, tako da im je potreban partner koji podržava njihovu karijeru, a ne onaj koji prigovara što malo vremena provodite zajedno. Pokažite im da ih nećete sputavati i da ćete uvek biti tu za njih. 

5. U vezi Lav uvek želi da vas impresionira velikim gestovima pažnje, iznenađenjima... I voli kada ga za to pohvalite, kada vidi da ste srećni i zadovoljni.

6. Idealan sastanak za Lava je onaj na kome mogu da se pokažu u najlepšem svetlu. Pustite ih da isplaniraju datum, mesto ili ono što ćete raditi (oni vole da se pokažu kako su u nečemu dobri, bilo da je to kuglanje, kuvanje, neustrašivost u vožnji ili gađanje figurica u luna parku…
7. Lavovi su veoma osetljivi, ali to nikome ne pokazuju i dobro sakrivaju. Ako se Lav iznenada snuždi, postane neraspoložen, to je najerovatnije znak da ste povredili njegov ego.

8. Lavovi su srdačni, velikodušni, vole da ugađaju drugima. Oni žele da stvore život koji mogu da dele sa onima koje vole.

Izvor: Sensa