Kada vam se neko dopada želite da misli na vas, da ostvarite komunikaciju, da se povežete, ali kako privući pažnju te osobe i učiniti da razmišlja o vama? POstoje jednostavna 4 ljubavna i psihološka trika koja mogu probuditi ljubavne iskre:

1. Moć komunikacije - Tajna dobrog sagovornika je u tome što je, pre svega, aktivan slušalac. Praksa aktivnog slušanja može značajno poboljšati odnose i učiniti da privučete nečiu pažnju. Kada govorimo samo mi, o sebi, svojim stavovima, a nismo zainteresovani da saslušamo drugu stranu, dolazi do odbojnosti. Naučite da slušate osobu koaj vam se dopada. Postavljajte pitanja o njegovim interesovanjima, osećanjima i željama. Dobijte što više informacija o tome šta ga stimuliše, kako fizički tako i intelektualno. Na osnovu tih podataka moći ćete da razvijete razgovor i pokazaćete da ste zainteresovani. To ne znači da treba da prestanete da govorite o svojim stavovima, mislima, o sebi, već da pronađete savršen balasn u komunikaciji - harmoničan dijalog u kojem će obadve strane uživati.

2. Skriveni signali - Osmeh, pogled pravo u oči, dodir, zagrljaj... Svi ovi signali koji su nežni, iskreni i koji vas zbližavaju mogu učintii da osoba svati da vam se dopada i da sa vama oseća bliskost. U ovome naravno e treba preterivati i treba biti spontan. U davanju ovakvih signala najpre treba slušati svoje srce - kada vam se osmehuje uradite to bez ustručavanja, dodirnite ruku drage osobe ukoliko to želite... Ovakav kontakt stvoriće bliskost i energiju koja će ga podstači darazmišlja o vama.

3. Uvek budite svoji -Kada ste verni svojoj prirodi, odnosno kada ste potpuno svoji, tada ste najšarmantniji, duhoviti, zavodljivi... Svako pretvaranje, maske i pokušaj da se dopadnete nekome predstavljajući sebe u lažnom svetlu, neće uraoditi plodom. Jasno pričajte o svojim stavovima, željama, pokažite svoju pravu prirodu, jer to je ono što vas čini posebnim. Ne ugrožavajte svoju autentičnost, ona je uvek vaš adut.

4. Ne igrajte igrice, budite otvoreni - Ovo nije takmičenje ko će se kome prvi javiti, igrice ko će biti nadmoćniji, već odnos koji želite da kreirate. Održavajte komunikaciju, podsećajte ovu osobu na lpe trenutke, neka ljubav i sreća budu asocijacije na vas. To ćete najpre uspeti kada otvoreno pokažete svoje interesovanje i otkrijete osećanja - neka vaše srce govori!

Izvor: Sensa