Sigurno vam se više puta desilo da pošaljete poruku muškarcu koji vam se sviđa i da ostanete bez odgovora. Ili da prođe nekoliko sati preko nego što stigne poruka. Mnogo puta se dešava da vi morate da budete ti koji će preuzeti inicijativu i načiniti prvi korak. Da li je to znak da mu se sviđate ili ne, da li vas zavlači ili je samo uplašen? Šta je zapravo u  pitanju?

Zauzet je

Obično odmah pomislimo da neko neće da se javi, ali vrlo često je osoba zaista zauzeta. Možda mnogo radi, često je na sastancima, pa ne može da odgovori na poruku u istom trenutku. Pošaljite mu poruku, pitajte kako mu je prošao dan i sačekajte. Ako se javi, sve je u redu, nemate razloga za brigu.

Zavlači vas

Ako ceo dan čekate nečiji odgovor, znate da je već završio s poslom i došao kući i dalje se ne odaziva, onda to znači da i nema nameru to da uradi. Jer da mu je stalo do vas, našao bi vremena. Takva osoba vas samo zavlači, stoga vam i ne treba u životu jer nema poštovanja prema drugima i njihovom vremenu.

Nije siguran u osećanja

Muškarci su često zatvoreni i oprezni, naročito ako su prethodno bili povređeni. Možda se samo boji. Nije suguran da sme da vam veruje, nije suguran u vaša osećanja prema njemu, pa odgovara na poruke samo kada mu vi prvi pišete. Ovako je siguran o čemu želite da razgovarate. Drugi razlog može biti taj što mu je potrebno malo vremena da razmisli o tome šta da vam odgovori.

Stidljiv je

Ima i stidljivih muškaraca, koliko god godina da imaju. Oni se plaše da budu nametljivi kako ne bi sve pokvarili. Oni nisu neko ko će preuzeti inicijativu, tako da se nikada neće sami javiti, nego čekaju da to učini druga strana. To ne znači da takav muškarac nije zainteresovan, samo mu treba malo ohrabrenja s vaše strane.

Ne dopadate mu se

Ako odgovara samo na ono što ga pitate, bez detaljisanja, pritom ništa vas ne pitajući, onda ne želi ništa sa vama, samo je previše ljubazan da vam to otvoreno kaže. Ne želi da vas uvredi, jer je vaspitan, ali pokušva nekako da vam stavi do znanja da ga ne zanimate. I da je to što radite uzaludno.

Izvor: Sensa