Retrogradni Merkur je započeo svoj hod, a zajedno sa njim dolazi i pomračenje Krvavog Meseca 16. maja. Ovo pomračenje događa se u sezoni Bika, odnosno dok je Sunce u ovom zemljanom znaku. Pomračenje donosi moćna otkrića i duboko emocionalno oslobađanje za sve znakove Zodijaka.

Događa se za vreme punog Meseca koji se još naziva i Cvetni, što simbolizuje da iz svog života treba da se rešimo nepotrebnog korova (negativnih misli, strahova, emocionalnih blokada), a da umesto toga nikne divna bašta.

Pomračenje Meseca događa se u znaku misteriozne Škoprije - dolazi do otkrivanja istine, čišćemnja onoga što nam više ne služi. Emocije će biti snažne i impulsivne, a vibracije nas podstiču na transformaciju. Osetićemo olakšanje kada se neke stvari dogode i promene. Bićemo usklađeni sa našom svrhom, raščišćavamo put ka nečem novom.

Pomračenja u astrologiji su poznata po tome što su destabilizujuća i haotična, jer često donose mnogo iznenadnih promena, a ova će biti posebno puna akcije. Sunce i pomračeni Meseca će aspektovati čitav niz velikih planeta — uključujući usijani Mars, Saturn, ekspanzivni Jupiter, sanjarski Neptun i Pluton koji je gladan moći — koji spaja mnogo različitih osećanja, uticaja i motiva u naše iskustvo punog Meseca.

U galeriji ispod pročitajte šta vašem horoskopskom znaku donosi pomračenje Krvavog Meseca:

Sensa / Canva HOROSKOP POMRAČENJE KRVAVOG MESECA

Izvor: Sensa