Sunce ulazi u Blizance 20. maja i tada počinje vladavina ovog vazdušnog znaka koja traje sve do 20. juna. Dok Sunce prelazi i preko Plejada, aktivira energiju ovih zvezda i otvara portal naših srca, budi u nama energiju svetlosti i ljubavi. Fokusiramo se na sve ono na čemu smo zahvalni i što je dobro u našem životu.

Blizanci su vazdušni znak koji podržava komunikaciju i samoizražavanje. Vladavina Blizanaca od 20. maja do 20. juna predstavlja moćno vreme da radimo na izražavanju naših misli i osećanja, podelimo našu priču i postanemo bolji slušalac. Energija Blizanaca je takođe veoma društvena i odlično je vreme da se okružimo sa bliskim ljudima sa kojima možemo da se zabavljamo, sa onima koji nam donose lepu energiju i čine da budemo srećni.

Povezivanje sa drugima može obogatiti naše živote i naše duše, pa provodite vreme sa prijateljima ili preduzmete korake da stvorite zajednicu u svom životu. Na dubljim nivoima, Blizanci nam takođe pomažu da izgradimo most sa svojom dušom, da dublje i bolje upoznamo svoje "unutrašnje ja".

Blizanci nas podsećaju koliko je važno da se posvetimo i negovanju svog tela, kao i negovanju duše - nijedna strana ne treba da bude zapostavljena. Ako ste se borili da prihvatite životne događaje ili da stvorite ravnotežu između bilo koje od ovih strana, možda će vam Sunce u Blizancima doneti tu željenu harmoniju i važne uvide.

Kao vazdušni znak, energija Blizanaca uvek šalje inspirativne ideje, pa budite sigurni da vam je um čist kako biste ideje usvojili i dobro iskoristili. Merkur koji je vladajuća planeta Blizanaca biće retrogradna. To može dovesti do toga da se osećamo mentalno maglovito, pomalo zbunjeno ili nesigurno. Možemo naići na greške ili osećaj da stvari jednostavno ne mogu da idu kako treba!

Ako se nešto od ovoga pojavi pod retrogradnim stanjem, to je naš znak iz Univerzuma da zastanemo, proverimo sami sa sobom i pokušamo da se fokusiramo na ono što je jasno, a ne na ono što nije. U stvari, odličan savet za kretanje kroz neizvestan period svog života je da se fokusirate na ono u šta ste sigurni, umesto da se izgubite ili zarobite u svim detaljima u koje niste sigurni.  posebno tokom sezone Blizanaca može usporiti stvari i stvoriti osećaj tromosti. Budite strpljivi, verujte toku Univerzuma i znajte da će se pravi odgovori otkriti vremenom.

Sezona Blizanaca 2022. godine donosi i mlad Mesec u Blizanacima 30. maja, što će pomoći da se zatvori portal pomračenja sa kojima radimo od kraja aprila. Energije bi trebalo da počnu da se slažu u ovom trenutku, i možda ćemo početi da osećamo malo više stabilnosti, posebno oko bilo kakvih transformacija koje su se desile.

Super pun Mesec u Strelcu 14. juna takođe će nam osvetliti stvari, pomažući nam da se suočimo licem u lice sa dubljom i višom istinom. Kako se sezona Blizanaca bliži kraju 20. i 21. juna, doživećemo pomračenja, snažnu prekretnicu u godini koja bi trebalo da donese dobrodošlu promenu u energijama.

Izvor: Sensa