Kada ste poslednji put dozvolili sebi da se opustite, uživate bez griže savesti, ne zamarajući se time kako će okolina reagovati na to? Da li ste ikada pokušali na sebe da pazite kao što brižni roditelj pazi na svoje dete? Mlad Mesec u Raku, koji počinje 28. juna, pomoći će nam da kažemo odlučno „ne“ svemu što nije dobro za nas.

Mlad Mesec je simbol kraja i novog početka. Preplavljuje nas jakim emocijama I podstiče da sve ispliva na površinu. Da se pokaže. Stoga slobodno izrazite svoja osećanja. Budite ljuti ako se tako osećate. Smejte se do suza ako vam je do smeha. Plačite ako ste tužni. Imate pravo na to, na sebe. I budite nežni prema sebi. Vreme je za nežan odnos sa sobom, dubok, intiman, pun razumevanja i prihvatanja.

Energija ovog mladog Meseca može da izvuče na površinu teme vezane za dom, stanovanje, roditeljstvo, za našu roditeljsku ulogu, ali nam takođe daje mogućnost da se očistimo od nasleđenih stavova iz prošlosti, kao i da izlečimo neke stare rane.

Tokom ovog mladog Meseca vreme je da se oslobodite tereta drugih ljudi. Isključite um. Zapitajte se – šta vam je sada najpotrebnije? Poželite nešto za sebe i ostanite u stom osećaju. Živite!

Izvor: Julijana Oremović