Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 najboljih načina da pristupite svakom problemu: evo šta treba uraditi kada ne možete da promenite životnu okolnost

Prestanite da se nervirate zbog stvari na koje ne možete da utičete - otkrivamo 5 najboljih pristupa svakom problemu!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Ponekad je nemoguće promeniti situaciju u kojoj se nalazimo i na neke životneokolnosti ne možemo da utičemo, piše Lovesensa. Umesto da uznemiravate svoju dušu zbpog nerviranja oko stvari koje ne možete promeniti, pokušajte da usvojite drugačiji stav.

Promenite način posmatranja i mišljenje o situaciji, a to će vam pomoći da promenite konačni stav.

Ponekad je promena fizičkih okolnosti situacije ili nemoguća ili nemoguća u doglednoj budućnosti. Možda samo želite da budete zadovoljni sa minimalnim promenama. Ali koje su druge mogućnosti ako, na primer, sada ne možete da nađete posao ili se neprestano susrećete sa prijateljem od koga vam se svako vreme pokvari?

Promenite svoje viđenje, mišljenje ili mišljenje o situaciji i to će vam pomoći da promenite svoj stav o njoj.

Grčki filozof Epiktet rekao je: "Ljudi su uzbuđeni, ali ne stvarima koje im se događaju, već principima i mišljenjima o tim stvarima."

I savremena nauka o ponašanju potpuno je saglasna sa tim! Američki psiholog Albert Ellis, poznat po razvoju racionalno-emocionalno-bihevioralne terapije, objašnjava da je čovekova reakcija na određene događaje u velikoj meri određena njegovom "vizijom" tih događaja, a ne samim događajima.

Ako ne znate kako da promenite svoju percepciju i poboljšate pristup rešavanju problema, pročitajte nekoliko jednostavnih saveta:

1. Priznajte sebi da ste nezadovoljni

Ne možete ništa promeniti ako ne shvatite da nešto zahteva promene. Prekinite začarani krug želja da se sve dogodi drugačije i preuzmite kontrolu nad svojim mislima i reakcijama na događaje i ljude.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj