Kada planete krenu retrogradno, odnosno unazad, to uglavnom povezujemo sa nečim negativnim, naročito kada nastupi period retrogradnog Merkura. Horoskop ističe da od sutra, 28. jula, počinje retrogradni Jupiter koji će trajati sve do 24. novembra.

Svake godine Jupiter ulazi u retrogradnu fazu, a u 2022, u naredna četiri meseca može doneti faze neuspeha i razočaranja. U ovom periodu moguće su mnoge duboke transformacije i očekuje nas snažno kruženje informacija. Iako mnoge stvari neće biti tako lake, učićemo i iz njih ćemo rasti.

Retrogradni Jupiter donosi prilike za putovnaje u inostranstvo, ali i menja stvari u ličnom životu i prihodima. Kada se poveže sa Lilit - crnim Mesecom u Raku - Jupiter može doneti ili brak ili odluku da se parovi koji duže imaju problem napokon rastanu.

Mnogi koji su izašli iz braka ili veze od nedavno, sada mogu imati sreće. Jupiter u sekstilu sa Mesecom pruža priliku za formiranje nove porodice i uspešne zajednice. Moguće su neke nove ljubavi.

Ipak, venčanje i slavlje je bolje pomeriti kada Jupiter krene direktno, odnosno posle 24. novembra, kako biste izbegli teškoće sa dokumentima. U ovom periodu pazite i šta potpisujete i budite oprezni tokom tranasakcije novca.

Kada je reč o poslu, tu će mnoge čekati dobre vesti. Svi oni koji imaju liderske i organizacione veštine mogu profitirati. Ipak, Jupiter ima tendeniju a pretera, pa se čuvajte lažnog samopouzdanja i egoizma. Retrogradni Jupiter u znaku Ovna omogućiće vam da otkrijete sopstvenu sudbinu i mogućnosti za njeno sprovođenje.

U polju karijere, preduzetnici mogu prevazići neka ograničenja i prošire posao kroz ideje, dogovore, saradnju. Ovo će povoljno uticati i na finansije. Sve što ste nedavno započeli, a ostalo je nedovršeno, sada treba da završite.

Oslobodite se tereta iz prošlosti i sa puno optimizma posmatrajte budućnost uprkos svim preprekama - ovo vam može doneti uspeh koji priželjkujete!

Izvor: Sensa