Device, stroge i precizne, a tako neodoljive i autentične! Ovaj šesti horoskopski znak, rođen u zemljanom elementu, sa Merkurom kao vladarem, simbol je čistote i ispravnosti.

Astrolozi ističu da su Device perekcionisti - u njoihovom svetu sve mora da bude savršeno 24 časa. Ipak, ovo nije vrlina, jer tolika sklonost perfekcionizmu donosi opterećenje, stres, anksiotnost, a unutar svake Device skriven je unutrašnji glas koji kritikuje - kako sebe, tako i druge.

Uprkos svojim unutrašnjim borbama, Device kao prijatelji i ljubavni partneri mogu biti sjajne. Učiniće vaš život lepšim, odstaćiće vas da se razvijete i uvek će vas na tom putu podržavati. Device su elegantne, sofisticirane, pristupaju životu pragmatično i nastoje da reše sve probleme i dileme. Zbog toga mnogi smatraju da su savršeni savetodavci.

Njihova planeta vladar Merkur čini da budu radoznali, brzi i pronicljivi, vole putovanja, uživaju u poslovnim aktivnostima i novčanim kalkulacijama. Uživaju da sakupljaju vesti, informacije, tračeve i priče koje dele sa drugima. Iako možda deluju stidljivo kada ih upoznate, Device imaju puno prijatelja i uživaju da se druže.

Kao što smo već spomenuli, njihova najveća mana je to što se stalno fokusiraju se na greške ili probleme. Uvek razmišljaju o tome šta su mogli bolje da urade. Sve Device imaju unutrašnju bitku sa unutrašnjim kritičarem koji ih sprečava da vide koliko su sjajne, neverovatne i posebne. Oni mrze da greše, pedantne su, a nikome ne dozvoljavaju da im kaže kako nisu u pravu.

Šta vole Device? Ovo su njihove glavne preokupacije kroz ceo život: tačnost, red, organizacija, baštovanstvo, kuvanje, tabele, dnevnici, kalendari, rasporedi, izazovi u sportu, nagrade, pohvale, zahvalnost, komplimenti, cveće, ručni rad, umetnost, pisanje, razgovore, vesti, čitanje, pomaganje drugima itd.

U ljubavi, Device su graciozne, smirene, na početku pomalo stidljive. Ne vole pokazivanje nežnosti i seksualnosti u javnosti, ali baš to može uzrokovati lavinu erotske energije koju imaju u spavaćoj sobi - što može biti iznenađujuće prijatno za partnera. U romantičnim i erotskim odnosima Devica je definitivno znak koji može da vas iznenadi!

Kompatibilni znaci sa Devicom za ljubav, seks i romansu jesu drugi zemljani znaci, odnosno Devica, Bik i Jarac. U potpunoj suprotnosti sa Devicom kada je reč o ljubavi jesu Ribe. Devica i Ribe su potpuno različiti, žive u odvojenim svetovima koji često nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Jedni su racionalni do srži, a drugi su sanjari. Ipak, baš te razlike mogu učiniti da se privuku, i imaju strastvenu i burnu vezu. Ipak, da li ih čeka svetla budućnost, biće zaista neizvesno.

Znak koji takođe može biti kompatibilan u ljubavi sa Devicom jeste Blizanac. Ovim talentovanim i unikatnim znakom Zodijaka vlada Merkur, isto kao i Devicom, tako da mogu imati simpatičnu vezu. Zajendičke teme su im ljubav prema putovanjima, poslu, vestima, pa čak i tračevima.

Šta možete očekivati od veze sa partnerom rođenim u znaku Device? Očekuje vas jedan čvrst, odan, ljubazan i pažljiv životni partner koji će poboljšati vaš dom, posao, odnose, lični razvoj, zdravlje i bogatstvo! Device nastoje da učine život lakšim, boljim, lepšim, sigurnijim, udobnijim i zabavnijim. One nisu zlonamerne ili sebične, haotične ili destruktivne.

Jedina prepreka vašoj ljubavi može biti Devicina potreba da kritikuje i sve idealizuje. Ali, kada shvatite da to radi dobronamernu, i možda joj ukažete na to šta vam smeta, možete zajedno osvojiti svet. Da zaključimo, Devica derinitivno može da vas iskreno voli i učini život čarobnijim!

Izvor: Sensa