Pomračenja u astrologiji se smatraju važnim događajem i donose brojne promene. Baš jedno pomračenje nas očekuje uskoro, 25. oktobra spremite se za pomračenje Sunca u Škorpiji.

Pomračenje se događa u sezoni Škorpije, a poznato je da je Škorpija jedan od najsloženijih i najmisterioznijih znakova Zodijaka - donosi transformacije. Sunce ulazi u znak Škorpije 23. oktobra i biće u njemu do 21. novembra. Ovaj period će biti veoma moćan i primetićete mnoge promene u svom životu.

Škorpija je znak dubine, intimnosti i ekstremnih osećanja, tako da treba očekivati da će se takve teme često pojavljivati u ovom periodu. Želećemo da zavirimo iznad površine u mnogim poljima života, da otkrijemo ono što je duboko, što je skriveno u nama, potisnuto. Želite da otkrijete sve što je skriveno i tajno, a suočvanje sa istinom ponekad i nije tako jednostavan i prijatan osećaj.

Trenutno je Sunce u znaku Vage i težimo ka pravdi i apsolutnoj ravnoteži, ali kada pređe u Škorpiju više se vodimo intuicijom, reagujemo prema osećaju. Škorpija je strastvena, ima snažnu voljui zna šta želi da dobije. Ona se za to bori svim snagama. Takvu energiju svim znakovima donosi i pomračenje Sunca u Škorpiji - isecljujuću i transformativnu. Ipak, u ovom periodu mogu se javiti i negativni impulsi, poput ljubomore, manipulacije i želje za osvetom. Vi možete da ih kontrolišete, potrebno je samo da to odlučite.

PomračenjeSunca, poslednje solarno pomračenje u 2022, dogodiće se 25. oktobra u znaku Škorpije, a poslednje pomračenje ove godine bilo je mesečevo u znaku Škorpije 15. maja, tako da vas i ovog puta očekuju iste teme. Oni će se razlikovati u zavisnosti od vašeg znaka. Međutim, pošto se pomračenja dešavaju u Biku i Škorpiji, možete očekivati zajedničke teme povezane sa ova dva znaka. To uključuje novac, udobnost, odgovornost, ljubomoru i tajne. Ovaj period vas poziva da se potpuno vratite sebi, otkrijete svoj potencijal i zapamtite svoje snage. Prisetite se koje su vas teme najviše interesovale i pogađale u maju ove godine - moguće je da će se neke stvari ponoviti.

Pomračenje Sunca u Škorpiji podstiče vas da se dublje i bolje upoznate sa sobom, da prihvatite svoje emocije i osvestite kojih treba da se oslobodite, a koje da prihvatite i razvijate. U ovom periodu potrebno je pronaći način da se takva osećanja transformišu u ljubav prema sebi, samoprihvatanje i istinsku veru u sopstvenu snagu i mudrost.

Postavite sebi određena pitanja, zavirite u svoje srce i držite um otvorenim za nova saznanja. Ako ste dugo želeli da saznate istinu o nečemu, sada je vreme. Mnogo istine može biti otkriveno ovog meseca, pa budite spremni na činjenicu da će vaše tajne možda biti otkrivene.

Ne plašite se da iskažete svoja osećanja, ne stidite se onoga što je iznutra, što vam greje dušu. Recite nešto dirljivo osobi koju volite; izgovorite istinu ljudima koji su vas lagali; saopštite nekim osobama da su vas povredili; zahvalite se onima koji su vas podigli... Pustite neka vaša duša za vreme pomračenja Sunca u Škorpiji progovori!

Izvor: Sensa