Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje i ljubav prema sebi: tri zakona svemira za izlečenje (Ruediger Dahlke)

U celom svemiru vladaju metafizički zakoni, a ako ih ne poznajemo možemo doživeti bolesti i patnje, ističe doktor Ruediger Dahlke. Voleti sebe, biti zdrav, srećan i živ, uspećete pri poštovanju sledećih "pravila igre" svemira...

  Izvor: Foto: Profimedia

Reč je o zakonu polariteta, zakonu rezonancije, tj. privlačenja i zakonu početka. Zakon polariteta govori nam da se sve sastoji od dve suprotnosti. Ne možemo imati svetlo bez tame, radost bez tuge, spoljašnje bez unutrašnjeg, zdravlje bez bolesti. Ljudi su skloni opredeliti se za samo jedan deo celine i onda pate kada im se, sasvim prirodno, u životu manifestira i drugi deo celine.

Zakon privlačenja govori o rezonanciji energije. Ona vrsta energije koja je u nama privlačiće energiju sličnog naboja. Ako o sebi mislimo najgore, čak i ako to činimo nesvesno, u svoj život ćemo privlačiti najgore, pa i bolest. Kad nam se u životu neprestano ponavljaju slične situacije koje ne želimo, to znači da su one u interakciji s nečim što postoji u nama, čak i ako toga nismo svesni. Međutim, nije dovoljno mehanički ponavljati afirmacije i slati ih u svemir, što je danas jako moderno, da bismo privlačili nešto drugo, pozitivnije. Potrebno je zaista doživeti svoj unutrašnji naboj i osetiti šta nam on trenutno donosi u život, te naučiti to polako menjati, odnosno promeniti odnos prema sebi i učiti voleti samoga sebe. Samospoznajom i proživljavanjem kvaliteta energije koja je u nama može se nešto zaista menjati.

zdravlje_i_ljubav_prema_sebi_tri_zakona_svemira_za_izlecenje_ruediger_dahlke2
Izvor: Foto: Profimedia

Zakon početka govori nam da ono što počne na određeni način ima tendenciju odvijati se na isti način. Ako jutro započnete loše, verovatno je da će i ostatak dana tako izgledati. Kada nešto započnemo, to trebamo činiti s pozitivnom namerom i energijom, tj. prepoznavanjem negativnosti u sebi kojoj svesno treba oduzeti snagu.

Možete li dati neke životne primere u kojima se manifestuju ovi zakoni?

Spomenuo sam, primere, afirmacije. One su jednostrani pokušaj da u životu iskusimo samo jednu njegovu polovinu, onu pozitivnu. Istovremeno tražimo od svemira samo da nam daje, a da se nikada ne zapitamo šta bismo mi trebali dati zauzvrat. U sebi stvaramo veliku neravnotežu. Potom tu neravnotežu i privlačimo u život, što se može manifestovati u obliku bolesti.

Kako se ovi zakoni manifestuju kad je reč o bolesti i zdravlju?

Mi ne možemo birati hoćemo li se razboleti, to će se dogoditi, samo je pitanje kada. Može se dogoditi na način na koji će biti lako uspostaviti ravnotežu, ali i na onaj na koji će lekcije biti teže.

Kako negovati svoje energetsko polje: 5 načina da redovno jačate svoju auru

Primer, vezano za prethodni odgovor, u našem životu mora biti jednako zastupljeno davanje kao i primanje. Ako naučimo od srca davati, na psihološkom nivou ćemo imati "veliko srce", dakle doprinećemo drugima ili raditi volonterski, imati empatiju. Kad, međutim, ne ostvarimo ovu potrebu u svom životu te u životu pokušavamo samo dobiti, možemo fizički dobiti "veliko srce", tj. bolovati od insuficijencije srca, pri kojoj se ona povećava. Na taj nas način ovaj simptom upozorava na onaj deo celine koji ne želimo prigrliti i dati mu zasluženo mesto. Tako se manifestuje zakon polariteta.

Evo drugog primera: ako je neko stalno ozbiljan i zatvoren i ne može sebi dopustiti da živi veselo, znatiželjno, slobodno kao dete (da živi "unutrašnje dete" i njegove potrebe), nego te potrebe ostavi za kraj, ne iznenađuje da pred kraj života tu potrebu živi kroz Alchajmerovu bolest. Možda baš zbog toga ima toliko obolelih. Postaju detinjasti i nadoknađuju neproživljeno.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj