Kada pomislimo na pomračenje, prva asocijacija nam je nešto mračno i negativno, a poznato je da u astrološkom smislu pomračenja donose turbulencije. Pred nama je Pomračenje Krvavog Meseca u Biku 8. novembra 2022. godine. Uprkos izazovima, horoskop ističe da je njegova dobra strana jako važna - podstiče nas da se oslobodimo svega što nam više ne služi, ne prija i nije nam potrebno.

Pomračenje Krvavog Meseca 8. novembra u Biku donosi talase transformativne energije koja nas može podići u viša stanja svesti i više nivoe putovanja naše duše. U maju 2022. imali smo pomračenje Krvavog Meseca u znaku Škorpije. Da li se sećate nekih značajnih događaja ili promena koje su se desile u to vreme u vašem životu? Ovo novembarsko pomračenje Krvavog Meseca će funkcionisati u sinergiji sa majskim, tako da ćete možda primetiti slične teme i obrasce. Isti događaji se neće nužno ponoviti, ali možda ćete se naći da prolazite kroz sličan skup lekcija.

Ove lekcije su verovatno blisko povezane sa vašim duševnim putem i karmičkom sudbinom. Na neki način, možete zamisliti pomračenja kao akceleratore koji nas guraju dalje na našem putovanju duše. Iz tog razloga, pomračenja imaju tendenciju da izazovu sudbonosne ili transformativne događaje.

Transformacija može biti izazovna i često zahteva bolno ljuštenje slojeva, osipanje kože i rođenje nove. Svaki od ovih koraka nosi svoje borbe i magiju, ali pod pomračenjemKrvavogMeseca, intenzitet se može povećati. Pomračenje Krvavog Meseca je najmoćnija vrsta koju možemo doživeti jer je potpuno pomračenje. Zove se Krvavi Mesec, jer normalno svetao Pun Mesec postaje krvavo crven jer je potpuno zasenčen Zemljinom senkom.

Krvavog Meseca se ne treba plašiti. Čak i ako se naše senke dižu, čak i ako se suočimo sa njihovim intenzitetom, to je prirodni ciklus i deo ritma Majke Zemlje. Na mnogo načina, pogled na Krvavi mesec može biti divan podsetnik na lepotu i misteriju koja je uvek oko nas. Pod intenzitetom i transformativnom energijom Krvavog Meseca, možemo se osećati iscrpljeno, van ravnoteže ili razdražljivije nego inače. Važno je da se brinete o sebi, radite vežbe uzemljenja i dosta se odmarate.

Uran, planeta buđenja i rušenja granica, veoma je aktivan pod ovim novembarskim pomračenjem. Horoskop ističe da ćemo osetiti potrebu da prekinemo lance koji su nas držali vezanima i oslobodimo se svih okova u koje smo se stavili. Koje lance treba da isečete? Čega treba da se otarasite? Sada možete pronaći energiju Pomračenja Krvavog Meseca koja vam pruža ruku pomoći.

Uran takođe može doneti buđenje i iznenađenje, tako da postoji šansa da će ovo pomračenje doneti neke šokantne vesti, ili podstaći akciju ili odluku koja će biti šok za one oko vas. Otvaraju se neočekivani putevi, pa ako smatrate da je dobro skrenuti sa kursa, ovo pomračenje će vam dati priliku!

Vredi zapamtiti da nas pomračenja uvek postavljaju tamo gde treba da budemo za naš najveći rast, čak i ako nam to nije odmah jasno. Stavite malo poverenja i vere u sve što se ovih dana manifestuje, čak i ako izgleda teško.

Venera, planeta ljubavi, takođe je aktivna pod ovim pomračenjem. Venera je planeta koja vlada našim vrednostima i našim osećanjima samopoštovanja. Šta zaista cenite? Da li se osećate dovoljno dostojnim da imate ono što cenite? Ova pitanja mogu vam se otvoriti pod ovim pomračenjem. Nemojte se plašiti da budete iskreni i vodite pravi razgovor o tome šta zaista cenite i gde leže vaša uverenja.

Pomračenje Krvavog Meseca u novembru je takođe divno vreme da postavite namere oko oslobađanja samoograničavajućih uverenja koja vas sputavaju. Iskorenite sva uverenja zbog kojih se osećate da niste dovoljno dobri ili vredni. Takođe, možda ćete otkriti da stvari koje više ne cenite ili stvari za koje ste se pretvarali da cenite nestaju iz vašeg života. Ako se to dogodi, znajte da je ovaj novi prostor prilika da ga ispunite stvarima koje su više usklađene sa onim gde želite da budete.

Saturn, planeta karme, takođe je aktivna pod ovom energijom pomračenja. Saturnovo prisustvo definitivno može stvoriti težinu i osvetliti sve stvari sa kojima se moramo suočiti iz naše prošlosti. Možemo se osećati preopterećeno, razdražljivo ili frustrirano, posebno ako se držimo prošlih događaja i priča iz prošlosti.

Ako se osećate preplavljeni bilo čim od gore navedenog, razmislite o pisanju pisma kako biste se oslobodili bilo čega iz prošlosti što vas muči. Zapišite sve, razmislite o svakoj mudrosti koja se pojavi, a zatim zapalite papir kao znak oslobađanja. Zatim, kada se osećate spremni, napišite novu priču.

Pozvani smo da se prepustimo kako bismo mogli da se transformišemo i stvorimo prostor za više onoga što zaista cenimo. Nećemo imati još jedno pomračenje Krvavog Meseca do 2025. godine, pa pronađite u sebi zahvalnost za ovaj retki nebeski događaj. Pohvalite se što ste napredovali.

Izvor: Sensa.story.hr/Karmen Miletić