Zimska kratkodnevica događa se istovremeno kada i ulazak Sunca u Jarca 21. decembra 2022. godine. Ovaj period godine koji traje do 22. januara 2023. godine podrazumeva deljenje, stvaranje, uspomene sa voljenima i hrabar ulazak u novo poglavlje. Domaćin ove zimske sezone koja voli tradiciju i koja voli da se sve menja je Jarac, pragmatični zemljani znak kojim vlada Saturn, planeta posvećenosti.

Dok se Sunce kreće kroz znak Jarca, uspostavlja se prizemna, praktična, posebno zrela atmosfera, koja vas ohrabruje da se usredsredite na konkretne realnosti svakodnevnog života. To mogu biti praznični trenuci sa voljenima, usvajanje novih welness navika ili organizovanje posla. Sezona Jarca je takođe stvorena za pokretanje velikih projekata i preduzimanje sporih, stabilnih, racionalnih koraka ka postignuću.

Za ideju o tome kako Jarac funkcioniše u astrologiji od sredine decembra do polovine janura, astrolozi tumače Saturn, planetu posvećenosti, ograničenja, granica, pravila, organizacije i odgovornosti. To je teški profesor Sunčevog sistema, koji vas podstiče da napredujete, odrastete i potrudite se da biste prešli na sledeći nivo bilo kog izazova. Jarac je jedan od znakova koji je najviše orijentisan na cilj, hladnokrvnost i liderstvo, koji namerava da razvija korak po korak planove igre za pretvaranje uzvišenih težnji u svoju svakodnevnu stvarnost.

Jarčevi ulažu više u svoju karijeru. Stalno pridržavanje, korak po korak, trebalo bi na kraju da pruži dobre rezultate. Povezani sa 10. poljem karijere i imidža u javnosti, Jarčevi nisu prvi koji se nalaze u centru pažnje, ali imaju za cilj da budu visoko poštovani od strane viših i u suštini svih koga poštuju i kojima se dive.

Međutim, dok se Sunce kreće kroz ovaj znak tokom sezone Jarca, svi smo malo praktičniji i željni da budemo cenjeni za svoje napore. U ovom periodu bitno je da pokažemo ko smo zaista, koliko možemo i šta želimo da postignemo.

Koji horoskopski znakovi će biti najviše pogođeni tokom sezone Jarca 2022/2023. godine?

Osim Jarčeva, energijom Sunca u jarcu najviše će biti pogođeni Ovan, Vaga i Rak, kako tvrde astrolozi.

Ovan - Sezona Jarca vas podseća da je trenutno zadovoljstvo prolazno, a da vaši dugoročni ciljevi zahtevaju neumoran trud. Usredsredite se na samorefleksiju i dovoljno odmora. Sjajno je vreme da se posvetite omiljenim aktivnostima i pretvorite ih u našto više.

Vaga - Vratite se osnovama, drage Vage. Sezona Jarca vas podstiče da se oslanjate na svoje porodične veze kako biste podržali svoje glavne ciljeve, bilo da je u pitanju pronalaženje mentora ili čak i roditeljstvo. Previše ste se fokusirali na druge u poslednjih nekoliko meseci. Vreme je da uradite i budete ono što želite da budete.

Rak - Pripremite se za nekoliko izazova ove sezone, Rakovi. Proverite svoje odnose odmah - duboko ukorenjeni problemi možda nisu tako očigledni. Vreme je da izađete iz svoje ljušture! Prijaće vam boravak u vodi. Možete li da se okupate u toploj kupki, plivate ili odete pored obližnje reke ili jezera i posmatrate vodu? Ta energija vas motiviše i relaksira. Budite nežniji prema sebi.

Izvor: Sensa