Tokom ove Nove godine, Mesec će biti veoma blizu Zemlje, što ga čini Supermesecom. Iako će mlad Mesec 23. decembra slabo biti vidljiv na nebu, horoskop otkriva da njegovu energiju svakako možemo da osetimo. Mlad Mesec biće u znaku Jarca, što dodatno ukazuje na nove početke i početak novog poglavlja.

Ovo je drugi po redu mlad Mesec u Jarcu u 2022. godini, prvi smo imali 2. januara, odmah na početku godine. To simbolizuje da nas je Jarac uveo u 2022, a sa energijom tog znaka završavamo tu godinu.

Jarac predstavlja morsku kozu - mitsko stvorenje koje može da pliva u morske dubine i da se popne na najviše planine, dajući mu jedinstvenu perspektivu i mudrost kojoj nijedna druga životinja ne može da parira. Ali i morska koza je u nedostatku. Iako ima rep, nema peraja. Iako ima dve prednje noge, nedostaju mu zadnje noge. Sve ovo morsku kozu može učiniti dodatnim izazovom, ali uz učenje i upornost može prihvatiti sve darove koje život nudi.

Možda je simbolika iza morske koze pokrenula nešto u vama. Da li se slažete sa poukama morske koze? Postoji li nešto što možete izvući iz ove priče? Morska koza nas podseća da smo svi jedinstvena i posebna stvorenja. Svi imamo svoje talente; svi imamo svoje sposobnosti i kada naučimo da ih iskoristimo, možemo iskusiti nagrade koje nude.

Morska koza ne može da se penje kao njena braća i sestre planinske koze, i ne može da pliva pored jata riba, ali može imati svoje telo, svoje talente i svoju snagu. Kako možete stupiti u svoju moć pod olujom u Jarcu? Kako možete da se uzdignete iznad svojih mana i nedostataka i povežete se sa svojim pravom da sledite sve što vas poziva na srce i dušu?

Hiron, asteroid poznat kao ranjeni iscelitelj, aktivan je pod mladim Mesecom u znaku Jarca. Hiron je retrogradan od jula, ali je izabrao Novu godinu da konačno izađe iz ovog ciklusa. Hiron je poznat kao iscelitelj ranjenika jer je, poput morske koze, naučio da uzme ono što mu se da i pretvori u snagu.

Hiron je bio napušten pri rođenju, uzrokujući patnju, traumu i duboke rane. Ali tokom godina, Hiron je naučio da koristi svoje rane i traume kao moćne portale za isceljenje. Zagrlivši svoje rane, postao je mudar učitelj. Prigrlivši svoje rane, pronašao je svoj poziv i svrhu u životu.

Mnogi od nas žele da ostvare svoju svrhu, ali naša svrha obično nije neki veliki i grandiozan plan. Naša svrha je tiša, unutrašnja. Naša svrha nije nešto što pronađemo, to je nešto što jesmo. Naša svrha živi u nama, a ne izvan nas.

Naravno, ponekad moramo da idemo na spoljno putovanje da bismo pronašli svoju svrhu, ali zaista, sve što radimo je da pronađemo sebe. Vaša svrha živi u vama i može se aktivirati pod ovim Mesecom Jarca. Postavite nameru da se povežete sa svime što jeste, jer tamo ćete pronaći svoj unutrašnjiplamen. Možemo imati mnogo namera koje se aktiviraju u različitim periodima našeg života.

Hironova energija nam takođe donosi neke pozitivne vibracije. Ako postoji nešto čega želite da se oslobodite, ili da nešto promenite, postavite nameru za vreme mladog Meseca, jer će vam Hiron osvetliti put.

Neposredno pre Nove godine, Jupiter ulazi u Ovn, gde će ostati veći deo 2023. Znak u kome se Jupiter nalazi može da oboji i oblikuje energije naredne godine. Jupiter u Ovnu ukazuje da je 2023. godina nezavisnosti, inovacija i novih početaka, a sva ta energija je zarobljena pod mladim mesecom. Dok završavamo 2022. godinu, imamo puno energije koja nas podseća da usporimo, odstupimo i odvojimo vreme da se opustimo.

Uskoro će i Merkur krenuti retrogradno i pridružiti se Marsu, koji je u retrogradnom stanju od kraja oktobra. Zajedno, dve retrogradne planete nam govore da odvojimo vreme, da se vratimo u prošlost i razmislimo o mudrosti koju nam je naša prošlost pokazala.

Izvor: Sensa.si