Do 20. februara Venera prolazi kroz znak Riba. Sećamo se prošlosti i polako je ostavljamo iza sebe. Razumemo, vidimo i zatvaramo poglavlje. Novi uvidi mogu doći kroz snove, intuiciju, u stanju tišine i mira.

Sa ovom Venerom, potrebno nam je i tražimo više topline, podrške, romantike i izraza ljubavi. Lako se upletemo u iluziju, ubeđujemo se u nešto što nije stvarno samo da bismo sačuvali ono što imamo.

Emocije koje smo potisnuli negde duboko u sebi sada izlaze na površinu. Možda želite da plačete, više se odmarate, udavite se u moru emocija...

Dozvolite sebi sve što osećate. Želimo da saosećamo, pomažemo, spasavamo, ponekad i na sopstvenu štetu. Krivica, uloga žrtve su samo neki od izazovnijih uticaja ovog tranzita.

Ako vam se obrati zauzeta osoba ili neko ko nije spreman da veže čvor, razmislite o tome i ne žurite sa odlukom. Ovo je i vreme tajnih ljubavi, čak i platonskih, kada se u svom unutrašnjem ćutanju uranjamo u tuđ svet, a da druga strana o tome ništa ne zna.

Napred, nazad, šta ja hoću, šta on/ona hoće od mene? Neodlučnost, strah od intimnosti, ali i kod nekih pojačana spremnost da se otvore za nove ljubavne mogućnosti.

Izlečite se od starih ljubavnih rana. Oprostite, zahvalite se, učinite sve što vam je potrebno i možete da umirite prošla iskustva i sebe u njima. Ako prođete kroz ovaj proces, proleće vas može iznenaditi novom ljubavnom pričom.