Pripadnici vazdušnih znakova mnogo razmišljaju, mnogo pričaju i vole da se druže. Njima je potrebna pokretljivost i sloboda, a stresne situacije ih bacaju u teške okove stvarnosti. Domišljati su u upravljanju stresom, ali pod hroničnim stresom postaju nervozni, površni, distancirani i fizički iscrpljeni. Kada više ne mogu da obnavljaju svoju energiju slobodom učenja, druženja i novim zanimljivostima, tada iz njih provaljuju frustracije što im donosi olakšanje.

Blizanci

Blizancima su neophodne nove informacije, znanja i komunikacija. Njihov um je brz, snalažljivi su i veseli. Vole uzbuđenje novog i neočekivanog, pa akutni stres isprva kod njih budi energiju i spretno reaguju na stresne situacije. Istražuju činjenice, brzo uočavaju različite mogućnosti i domišljato pronalaze nova rešenja za prepreke sa kojima su se suočili. Ali kada dugotrajni stres nametne ograničenja toj nemirnoj naravi, izdržljivost je na velikom ispitu. Negativne reakcije su nervoza, fizički nemir, grubo se otresaju na druge, mogu da postanu površni i neodgovorni. Najbolje rešenje je u povezivanju sa telom: usporite ritam, duboko dišite, jedite toplu hranu koja greje telo i meditirajte.

Vaga

Vaga je biće ravnoteže i sklada koje održava sposobnošću sagledavanja svih strana i mirenjem suprotnosti. U stresnim situacijama ta sposobnost je dragocena, jer će Vaga mirno da prihvati novu situaciju i da traži način da ponovno uspostavi narušenu ravnotežu. Neće da potone u crne misli, nego sa lakoćom zamišlja najpozitivniji ishod. Problem je u tome što je poslovično neodlučnoj Vagi potrebno još više vremena za odluke. Previše promišljanja, razgovora i pregovaranja, a premalo delovanja. Ukoliko ste rođeni u ovom znaku, lakše ćete se nositi sa stresom uz podršku i pomoć pratnera i prijatelja. Umirenje će vam doneti i prijatno društvo.

Vodolija

Vodolija dobro podnosi stres, oslanjajući se na čvrste stavove i nepokolebljivo uverenje da zna šta je ispravno. Dokle god veruje da je u pravu i da se bori za bolji svet, tvrdoglavo će se opirati stresu. U stavovima može da postane nepopustljiva, a njena hvaljena tolerancija kao da nikad nije ni postojala. Uvek pronalazi originalna rešenja za stresne situacije. Tipične reakcije na stres su distanciranost i emotivna hladnoća. Nezgoda je u tome što se Vodolija distancira i od sopstvenih osećanja, nervozna je i jako zabrinuta. Kada odluči da otvori srce i podeli razmišljanja sa grupom prijatelja kojima veruje, dobiće drugačiju perspektivu i mudar savet. Osvešćuje kako prvo mora da spasi sebe, a tek onda može da spašava svet.

Izvor: Sensa/Sensa.hr