Posle sedam dugih meseci, Mars je napustio prostor Blizanaca i ušao u znak Raka, gde će boraviti od 25. marta do 20. maja.

Emocije nas motivišu da delujemo sada. Sve što je duboko pohranjeno unutra traži svoj izlaz.

Krivica, bes, tuga, nežnost, osećaj pripadnosti, ljubav i sve druge emocije žele da budu svesne, prihvaćene i oslobođene, posebno ako prave nered u našem telu ili u našem životu.

Zato u narednih mesec dana dozvolite sebi da izrazite sve što osećate, pustite to, pustite da izađe, napustite vas ili ako je pozitivno, prigrlite ono što i koga volite.

Pošto sada ređe ulazimo u direktne sukobe i češće se susrećemo sa pasivnom agresijom, naučite da se nosite sa osećanjima na zreliji i odgovorniji način. Sačekajte da prođe taj prvi nalet ludila, a zatim mirno izrazite šta ste osećali. Ovaj Mars nas uči kako da postupamo bez upotrebe sile, da otkrijemo svoju ranjivost i saosećanje.

Ne tmurite se u sebi, ljutite se u tišini, neka vam telo govori šta da radite sa tom emocijom. Ponekad samo treba da se dobro rasplačete, ponekad se stvarno naljutite, a ponekad zagrlite osobu koju volite.

Istražite sve što vas pokreće spolja, možda je to mesto odakle počinju unutrašnje promene. Posvetite više vremena i pažnje privatnoj sferi života, roditeljskoj ulozi, mogućnostima stanovanja, svom odnosu sa roditeljima. Tu se sada mnoge stvari mogu pokrenuti i rešiti.

Usporite malo. Pratite svoju intuiciju. Dajte sebi i svom srcu ono za čim čeznete. Malo romantike, puno nežnosti, pronađite kreativne načine da se nosite sa onim što je pred vama.

Pogledajte svoje detinjstvo i odrastanje, možda tu postoji nešto što se može pomiriti, izlečiti i razumeti, a za vaše dobro.

Danas i Pluton ulazi u znak Vodolije i mnoge stvari mogu da se promene i vide na drugačiji način u narednim mesecima. Uskoro i do Plutona.

Astrolog: Julijana Oremović