Mars ulazi u Raka, što predstavlja posebno značajan aspekt, jer Mars od prošlog avgusta menja svoj znak. Mars generalno provedi samo mesec ili dva u svakom znaku, ali zahvaljujući svom dvogodišnjem retrogradnom periodu, već punih sedam meseci prolazi kroz Blizance. Ovo je bilo odlično za generisanje novih ideja i rešavanje milion stvari odjednom, ali vibracije se konačno menjaju. Mars u Raku donosi prekopotrebnu promenu tempa koja počinje 25. marta i menja sve stvari do 20. maja.

Mars je u astrologiji žestok, divlji i svirep. Ova usijana planeta vlada našim nivoima motivacije, našim temperamentima, pa čak i našim libidom – pa kada uđe u novi deo Zodijaka, ima veliki uticaj na to kako oslobađamo svoje instinkte i jurimo za onim što želimo. Dok adrenalinski Mars pliva kroz nežne vode Raka u naredna dva meseca, od nas se traži da usporimo i izrazimo svoju moć i strasti na nežniji način. Trebalo bi da očekujemo da naše emocije imaju jači uticaj na naše reakcije i nivoe motivacije, što može malo razvodniti naš osećaj kada je u pitanju konkurentnost ili konfrontacija.

Osetljiva mora Rakova nisu najudobnije okruženje za vatreni Mars, jer podstiče Mars da oseti stvari i proveri emocionalnu vibraciju pre nego što zaroni u bitku. Frustracije mogu ispasti pasivno agresivne, jer energija Raka radije pristupa konfliktu indirektno nego da se suoči sa njim direktno. Ipak, Mars u Raku nas uči da preduzmemo akciju bez upotrebe grube sile – umesto toga pronalazimo snagu kroz mekoću, saosećanje i ranjivost. Osećaćemo se dodatno zaštitnički prema ljudima i situacijama koje su nam najbliže tokom ovog tranzita i više inspirisani da se zauzmemo za one koje volimo. Odlično je vreme da preuzmete odgovornost kada su u pitanju porodica, dom i ljubav.

Evo izveštaja o tome kako će Mars u Raku uticati na vas, na osnovu vašeg horoskopskog znaka:

Ovan
Mars je vaša vladajuća planeta zbog čega bi ovaj vodeni tranzit mogao izazvati vaš impulsivni i revnosni duh. Iako možda nemate zamah punom parom za kojim žudite, usporavanje vam može pomoći da uočite pukotine u vašoj podlozi koje je potrebno rešiti za optimalno funkcionisanje, i bukvalno i figurativno. Dobar je trenutak da se uhvatite u koštac sa domaćim zadacima, poput pokretanja projekta poboljšanja doma ili korišćenje alata da biste izvršili zakasnele popravke. Ali takođe je važno da se nosite sa svojim nagomilanim emocijama, kao što je prekidanje toksičnih veza ili konačno provođenje mračnih uspomena. Za dva meseca bićete u vrhunskoj formi za neku klasičnu akciju Ovna.

Bik
Narednih nekoliko meseci označavaju važan period kada je u pitanju komunikacija, Bik, pa počnite da otvoreno izražavate ono što vam je u srcu i mislima. Možda će vam biti lakše da konačno podelite neke stvari koje ste ranije pokušavali da pretočite u reči, a vaš način govora bi čak mogao da bude izuzetno odlučan i moćan sada. Vreme je da hrabro iznesete svoju istinu! Samo pokušajte da ne budete preterano osetljivi ili defanzivni u vezi sa svakodnevnim interakcijama. Mars u Raku može da nas sve učini malo osetljivijima - i ako ćete to da ispratite, budite spremni da prihvatite osećanja drugih ljudi sa milošću.

Blizanci
Mars je proveo proteklih sedam meseci u vašem znaku, Blizanaca i tu je takođe završio dugu retrogradnu putanju - sve je to poslalo vrtlog energije i intenziteta koji se kovitlao kroz vaš duh. A za to vreme ste postigli mnogo i savladali dosta izazova, tako da je sada vreme da požnjete ono što ste posejali! Počnite da formirate prioritete kada su u pitanju vaši opipljivi ciljevi i usmerite svoju energiju ka stvarima koje su najvrednije. Bilo da se radi o poboljšanju vašeg bankovnog računa ili o velikoj investiciji, ovo je vaša prilika da obezbedite obilje.

Rak
Sveži cvetovi i duži prolećni dani savršeno su ogledalo vaših energetskih nivoa, koji će uskoro procvetati. Jer kada Mars uđe u vaš znak, osećaće se kao da konačno izlazite iz duboke hibernacije. Imali ste mnogo ciljeva, želja i osećanja koja su se razvijala u pozadini tokom proteklih meseci, ali sada je vreme da stavite pedalu na metal i sve što je bilo u režimu baferovanja dovedete u potpuno realizovan plan igre. Počnite da probijate put ka svom uspehu. U naredna dva meseca imate punu kosmičku dozvolu da date prioritet sopstvenim željama i potrebama u odnosu na sve ostalo.

Lav
Mars je možda usijana planeta akcije, ali u naredna dva meseca, poteze ćete praviti malo tiše nego inače. Pritisnite pauzu na nekim od svojih sjajnijih i više fokusiranih na spolja ambicija i počnite sa inventarizacijom energične prljavštine koja se nakupila u vašem životu u poslednjih nekoliko godina. Dugotrajna ozlojeđenost? Vreme je da se pozabavimo. Vreme je da ih presečemo. Vaša intuicija je u plamenu. Kada se leto približi, započećete novi ciklus u vašem životu, pa koristite ovaj introspektivni nalet motivacije da uklonite sve duhovne prepreke koje vas sprečavaju da ostvarite svoje snove.