Put do želja podrazumeva razne tehnike, emocije, promene, ulaganja. Međutim, jedan način se u life coachingu ističe kao najsnažniji i najmoćniji - VIZUALIZACIJA.

Kako primeniti vizualizaciju u 3 koraka da bi se želja ostvarila:

Prva stvar koju treba da uradite jeste da formulišete svoju želju. Trebalo bi da izazove prijatna osećanja u vama, kao što su radost, blaženstvo i zadovoljstvo. Mora da vam se sviđa vaša ideja, da vam je to nešto privlačno, nešto što vas pokreće. kada počnete da raumišljate o svojoj želji, potrudite se da radite sa svojim emocijama, jer pozitivne emocije. Pozitivne emocije su te koje vas vode ka snu.

Drugi korak jeste faza opuštanja. Izaberite vreme i trenutak samo za sebe, kada vas niko neće ometati, smestite se udobno, zatvorite oči i opustite se. Neka vaše telo postane lagano i bestežinsko, kao pero, a vaš um smiren. Provedite onoliko vremena opuštajući se koliko vam je potrebno dok ne dostignete stanje opuštanja koje želite. Nakon što dostignete stanje odmora, mira i opuštenosti, setite se najsrećnije epizode ​​u svom životu. Neka vam ove misli donesu talas radosti i pozitivne energije. Ovakve misli deluju i na privlačenje onoga što želite. Jer pozitivan tok privlači ono pozitivno, prijatno, dobro.

Treći korak jeste sama vizualizacija. Sada zamislite svoj san, kao da se ono čemu težite već ostvarilo. Zamislite da ste dobili sve ono što ste hteli. Osetite radost i zahvalnost, čitav niz pozitivnih iskustava. Doživite emocije koje biste tada osetili, zamislite kako osećate ostvarenje na svojoj koži, u svom srcu. Zatvorite oči i doživite svaki trenutak ovog doživljaja kao da je stvaran. Ostanite u ovom lepom stanju neko vreme, uživajte u njemu, a zatim otvorite oči.

Sada kada ste poslali pozitivnu energiju i okružili se njom, veme je dase još malo opustite i osetite rasterećenje. Pokušajte da ne razmišljate negativno, u smislu "a šta ako se ne dogodi" ili "nešto će me sprečiti". Sada postoje samo pozitivne misi i vera da će se ova želja zaista ispuniti.

To će vas motivisati da ispunite ono što želite, da radite na tome. Nakon što ste uradili ovu tehniku, ne biste trebali pasivno čekati - delujte, svaki dan napravite korak ka ostvarenju svoje želje, a vrata će se sama otvarati. Videćete kako ste sve bliži onome što očekujete od života!

Izvor: Sensa