Danas, 23. marta 2023. godine, dešava se monumentalna promena u astrologiji koja će biti na snazi do 2043. godine kada Pluton prvi put posle više od dve stotine godina prelazi u znak Vodolije. Što je astrološki događaj ređi, to je moćniji. U ovom slučaju, Plutonovtranzit u dinamički vazdušni znak Vodolije predstavlja vreme za prihvatanje nepoznatog.

Pluton vlada svim onim što je nevidljivo, svim materijama vezanim za vašu podsvest, intuicijom, istinom, tajnama, lažima, snovima i emocijama . Ova planeta čuva vašu istinu i može biti odgovorna za razotkrivanje laži. Radi na transformaciji svega u vašem životu iznutra ka spolja dok naučite da ono što najviše potiskujete u sebi takođe ima najveću moć nad vama.

Pluton u Vodoliji predstavlja nezavisnost, slobodu, istraživanje, avanturu i istinu koja se nikada ne može poreći. Da biste prihvatili ovu energiju, važno je da pogledate gde se tačno nalaze Vodolija ili Pluton u vašoj natalnoj karti, jer će vam to dati najbolju predstavu o tome šta da tražite.

Pluton će se preseliti u Vodoliju 23. marta 2023. i ostati direktan do 1. maja 2023. kada postaje retrogradan. Od 1. maja do 11. juna biće retrogradno u znaku Vodolije pre ponovnog ulaska u znak Jarca. Pluton će ostati u Jarcu do 20. januara 2024, kada će ponovo ući u Vodoliju do 1. septembra 2024. Tada je samo nakratko u Jarcu dok se kreće retrogradno od 1. septembra do 19. novembra 2024.

Ostaće u Vodoliji od 19. novembra 2024. do 8. marta 2043. Kada gledate svoj život i kako se promene dešavaju, važno je zapamtiti ples koji će Pluton igrati do sledeće godine jer ćete videti isti obrazac u svom životu. Promena se ne dešava preko noći, posebno kada je povezana sa većom slobodom i, u ovom slučaju, polako ali sigurno donosi duboku transformaciju.

Pluton u Vodoliji za svaki horoskopski znak počev od 23. marta 2023:

Ovan
Oblast fokusa: zajednica
Vodolija vlada vašom jedanaestom kućom u astrologiji, predstavljajući zajednicu, društvene krugove, nadu i osećaj povezanosti sa kolektivom. Ovaj tranzit će vas primorati da transformišete svoje ciljeve i ideale i izazvati vas da pronađete najautentičniju verziju sebe. Ova spoznaja može da "izbaci" neke ljude iz vašeg života i donese nove.

Bik
Oblast fokusa: karijera

Desetom kućom u vašoj natalnoj karti vlada Vodolija, što znači da kada Pluton prvi put 'sleti' ovde, videćete najviše akcije. Za to vreme će se desiti značajne promene u vašem profesionalnom životu. Bez obzira da li menjate posao ili čak pokrećete sopstveni posao, ovo je vreme da shvatite šta je to što vas zaista uzbuđuje kako biste mogli da stvorite prostor za veći rad na tome.

Blizanci
Oblast fokusa: ekspanzija

U vašoj natalnoj karti, deveta kuća upravlja svim pitanjima ekspanzije. To uključuje obrazovanje, filozofiju, putovanja, avanturu i duhovnost. Pošto Pluton u Vodoliji počinje svoju vladavinu ovde, možete očekivati da će vaša uverenja i način života biti dovedeni u pitanje. Vaša dramatična transformacija biće slušanje vašeg višeg poziva, bilo da vam govori da se vratite obrazovanju ili da putujete svetom.

Rak
Oblast fokusa: transformacija

Osma kuća vlada transformacijom, intimnošću i zajedničkim finansijama. Kako Pluton prelazi u Vodoliju, ovaj deo vaše karte se aktivira i obezbediće prostor za najveću transformaciju u godinama koje dolaze. Ovo predstavlja period ponovnog rođenja u kojem se konačno možete uhvatiti u koštac sa onim što je dugo bilo zakopano ili nepoznato. Moguće je otkriti istine koje će vam omogućiti da kreirate svoju novu, bolju stvarnost.

Lav
Oblast fokusa: odnosi

Vodolija je horoskopski znak koji vlada vašom sedmom kućom, delom vaše karte koji predstavlja ljubav, romansu i odnose. Pluton u Vodoliji znači da će doći do potpunog preokreta u vašim mislima o ljubavi i odnosima. Ovo vam pomaže da otkrijete šta vam je najautentičnije kako biste vi i vaš partner mogli da kreirate sopstvenu bolju vezu.

Devica
Oblast fokusa: wellness

Tokom ovog vremena, biće od ključnog značaja da razmislite o tome kako navike i rutine u vašem životu doprinose vašem opštem blagostanju. Moraćete da se zauzmete za sebe i da provodite vreme radeći ono što volite kako ne biste postali žrtva sopstvenog života. Tokom vladavine Plutona u Vodoliji, koja aktivira ove teme kroz šesto polje, moraćete da se konačno oslobodite da biste živeli životom koji vam koristi.