Ovo je period u kome je dominantna energija hrabrog i sampouzdanog Merkura u Ovnu. Postajemo spontaniji, lakše i brže mislimo i reagujemo kada nas pokrenu ideje. Istovremeno možemo osetiti da smo ratoborniji i da nećemo ustuknuti pred konfrontacijama i prepekama.
Do 3. aprila je važno da ostanemo strpljivi, jer nam je sada posebno lako da, ukoliko dođe do nekih odlaganja, dignemo ruke i napustimo zamisao ili projekat koji smo započeli.
Merkur, vladar komunikacije nam omogućava da u rasprave ulazimo elokventno, razložno i argumentovano poštujući drugu stranu i njene stavove. Energija Merkura i Ovna nas čini samopouzdanim i glasnim u izražavanju stavova ali ne i nadmenim i oholim. Uživamo u diskusijama sa brzim i dosetljivim sagovornicima.

Kako da iskoristite energije Merkura u Ovnu?

Iskoristite energije impulsivnosti da razvijete nove ideje i projekte. Posvetite se stvarima koje vam leže na srcu i o kojima već dugo razmišljate. Sada je pravo vreme, ne oklevajte!

Budite hrabri i govorite svoju istinu! Merkur u znaku Ovna vam daje moć volje i samopouzdanje da branite svoje mišljenje i stavove. Činite to sa poštovanjem prema sagovorniku.

Izbegavajte da donosite odluke naprečac i nemojte da radite nešto na osnovu čistog impulsa. Iako je ova kombinacija planete i znaka brza i usmerena na akciju, uvek lagano i natenane razmislite pre nego što nešto uradite.

Budite strpljivi i hladne glave kada se pojave izazovi. Iako imate želju da brzo rešite stvari, nemojte da se obeshrabrite ako ne ide sve po planu.

Horoskopski znaci koji imaju najviše koristi od Merkura u Ovnu

Ovnovi, Lavovi, Strelčevi, Blizanci i Vodolije – vama posebno pogoduju energije Merkura i Ovna. Iskoristite ih!
Kvaliteti Merkura i Ovna imaju pozitivan uticaj i na Bikove, Ribe, Device i Škorpije – najvažnije je da ih sada maksimalno iskoriste i krenu u akciju, jer rezulatati neće izostati.

Znaci koji se ne osećaju prijatno sa Merkurom u Ovnu su Rakovi, Vage i Jarčevi – savet za pripadnike ovih znakova je da budu što pribraniji i smireniji. Svaki korak treba pažljivo da promišljaju kako bi izbegli moguće nesporazume.

Izvor: Sensa