Krajem proleća i tokom leta očekuju nas planetarni aspekti koji mogu određene odnose staviti na test, kako navode astrolozi. Merkur je trentuno retrogradan, a od 15. maja, kada opet krene direktno, možemo se suočiti sa raznim promenama i naučenim lekcijama u odnosima. Pošto Merkur značajno utiče na komunikaciju, moguće je da ćemo saa moći jasnije i preciznije da saopštimo svoje potrebe, kao i način na koji se osećamo.

Mars će proći kroz znak Lava između 20. maja i 10. jula 2023. godine. Lav je uvek u centru pažnje, pa se pripremite za reflektore. Ovo takođe može značiti pažnju potenijalnih partnera, što će prijati onima koji tragaju za ljubavi i već duže su slobodni. Mesec jun je posvećen Blizancima i, sve dok je Sunce u njihovom znaku, doživljavaćemo dualnost u našim životima. Možda ste neodlučni ili čak suočeni sa kategoričnim odlukama u vezi sa svojom vezom.

Venera u znaku Lava, od 5. juna, dolazi sa izuzetnim mogućnostima u ljubavnom smislu. Bićete autentičnii dozvolićete da vas vide kakvi jeste. Venera 23. jula počinje retrogradni hod u znaku Lava, što može dovesti do susreta sa novim ljudima, neke nove veze, ali i izazove.

Najviše promena, pa čak i izazova u ljubavnom planu u naredna 3 meseca (maj, jun i jul), osetiće sledeći horoskopski znakovi:

BLIZANCI

Pred vama su tri naporna meseca. Želite da uradite mnogo i osećate da niste u stanju da se mobilišete. Moguće je da ovo unutrašnje previranje predstavlja problem za vašu vezu, posebno ako nemate vremena da provedete sa svojim partnerom. Moraćete više da komunicirate i da ga uključite u svoje planove. Možda imate tendenciju da sve radite sami, a to će biti prilično bolno za vašu voljenu osobu. Pored toga, možda ćete se suočiti sa prilično važnom odlukom za budućnost vaše veze. Očekujte predloge za preseljenje u drugi grad ili zemlju.

LAV

Mesec maj dolazi sa mnogo poteškoća za vas, posebno u ljubavnom sektoru. Biće vam teško slagati se sa partnerom i nećete moći da izrazite tačno šta želite. Iskreno govoreći, možda čak ni ne znate šta želite. Za vas, promene u vašoj ličnoj sferi mogu proizaći iz određenih mogućnosti koje dobijate na profesionalnom nivou. Vreme je da zablistate na poslu, a to upija vašu energiju. Ako želite da vaša veza ne pati, moraćete da budete organizovaniji. Uključite romantičnu večeru u svoj raspored, s vremena na vreme. U junu će biti lakše upravljati stvarima, sa Venerom u vašem znaku. To znači da će odluka koju sada donesete u vezi sa svojom vezom biti dugotrajna.

STRELAC

Narednih nekoliko meseci biće vam teško, posebno ako je vaša veza na daljinu ili ne uspevate da provedete mnogo vremena zajedno. Ako vi ili vaš partner morate da idete u posete ili ste daleko jedno od drugog, nastaju mnogi problemi i sukobi. Mnogi pripadnici ovog znaka biće suočeni sa odlukom da se razdvoje ili nastave zajedno. Važno je zapamtiti da ovog leta nema povratka za bilo koju odluku. Postoje radikalne promene u vašoj vezi i nisu sve povoljne. Tek u jesen ćete moći jasnije da sagledate svoj sentimentalni život.

Izvor: Sensa