Svako ima sposobnost da manipuliše drugima da bi dobio stvari koje želi. Možda niste svesni da manipulišete nekim, ili možda tačno znate šta radite. Nekim ljudima se lako manipuliše, dok drugi imaju veći otpor. Narcisi su veliki manipulatori i imaju samo svoje interese u srcu, iako će se definitivno pretvarati da su nesebični.

Najmanipulativniji znakovi zodijaka u astrologiji, plus najmanipulativnije osobine svakog:

1. Blizanci
Najmanipulativnija stvar koju Blizanci rade je da rastegnu istinu; drugim rečima, lažu. Oni mogu da racionalizuju svoje laganje, govoreći da je to za opšte dobro i da nema drugih opcija, ali koriste laž kao način da manipulišu drugima.
Oni mogu reći da će nešto da urade i nemaju apsolutno nikakvu nameru da to urade, ili mogu reći da je situacija strašna kada to zaista nije.

2. Škorpija
Najmanipulativnija stvar koju Škorpija čini je da nešto izgleda kao velika nepravda koja im je učinjena i da zahteva lojalnost bez obzira na sve. Mogli biste ih izgubiti iz svog života ako se ne slažete s njima.
Sve tajne koje ste poverili Škorpiji u prošlosti možda se više neće smatrati poverljivim i mogle bi da ih objave u javnosti ako ste u nedoumici.

3. Jarac
Najmanipulativnija stvar koju Jarac čini je da se ljudi osećaju glupo. Jarac koristi svoje znanje i veštinu kao način da natera nekoga da radi ono što Jarac želi. Ima sposobnost da se druga osoba oseti nesposobno i kao da joj je potrebno vođstvo. I tako prisili metu da prati njegov plan. Kada se neko oseća sposobnim i snažnim, bolje je da se suprotstavi Jarcu i kaže ne, ali Jarac će učiniti sve da oslabi tuđe samopouzdanje i manipuliše njima.

4. Lav
Najmanipulativnija stvar koju Lav radi je da minimizira svoje ponašanje tako što će se ponašati nevino. Lavovi su samouvereni, ali ponekad ih njihov ego tera da rade stvari koje mogu imati negativne posledice po druge.
Ako Lav uradi nešto što je pobeda za njih, a gubitak za nekog drugog, oni će to okrenuti tako da zvuči korisno za oboje.

5. Ribe
Najmanipulativnija stvar koju Ribe čine je da ne preuzimaju odgovornost za svoje postupke. Nisu oni krivi što se nešto dogodilo ili što se neko uznemirio. Ribe su samo radile svoje i bile su izgubljene u svojim maštarijama.
Ponekad stvaraju utisak da i ne moraju da snose nikakvu odgovornost jer su “tako kreativne i posebne”.

Izvor: Sensa