Mi biramo put kojim želimo da idemo. Ne možemo ostati vezani za prošlost, ne možemo više hodati istim putem i upadati u iste ili slične zamke. I da, možemo se vrteti u krug i žaliti se kako je život težak.

Možemo to doživljavati kao teško, ali šta drugo možemo da uradimo kako bismo što lakše prošli kroz životne lavirinte i stigli do cilja ne iscrpljeni, već zadovoljni?

Nema života bez sna, a ni sna bez života. Svako od nas ima tu jednu veliku želju, taj san koji želimo da ostvarimo i pretvorimo u stvarnost. I ova alhemija rađa nove nas, nove mogućnosti, osećaj da znamo, da možemo, da je moguće. Osećaj da smo na pravom mestu.

I zato ovih dana zastanite na trenutak. Iskoristite ovaj pun Mesec u Ribama 31. avgusta u 2:36 ujutru i pogledajte u svoju prošlost. Razmotrite put kojim ste išli. Postigli ste mnogo. Padali i ponovo se dizali. Uspeli ste. 

I zahavlite sebi na tome. Zahvalite se životu koji vas uporno vodi stazama do vas samih.

A onda pogledajte gde ste sada. Kako se osećate u sopstvenoj koži? Da li znate koji su vaši sledeći koraci? Šta želite za sebe?

Mesec u Ribama pomaže vam da oslobodite ono što vam više ne služi i zatvorite životni ciklus. On je karma, on je slučajnost koja nije, on je sudbina koja vam pokazuje šta je za vas važno.

Emotivan je, ranjiv, pun empatije.

Isplačite prošlost. Nasmejte se u sadašnjem trenutku.

Pomozite drugima, ali ne zaboravite svoje potrebe.

Nađite vremena za sebe u ovom užurbanom i ludom svetu. Uđite u tišinu koja ima toliko toga da vam kaže.

Saturn u blizini punog Meseca vam nešto pokazuje. Možda ograničenje, možda situacija iz prošlosti, možda ono što je vredno. Suočava vas sa nečim suštinskim. Ako nešto izgubite ili napustite svoj život, pustite to. Nije vaše. Zahvalite se na iskustvu.

Da li očekujete previše ili nemoguće? To će vam pokazati.

Prihvatite emocije koje se pojavljuju. Budite sa njima Ne davite ih u alkoholu, ne tešite ih hranom, niti ih suzbijajte mahnitim radom.

Ovaj pun Mesec ima svoju magiju. Magija utemeljenja vaših snova i otkrivanja skrivenog.

Dozvolite toj magiji da vam pomogne da transformišete ono što vas muči ispod površine. Za početak, sedite sami sa sobom. U miru. U tišini. Dajte sebi prostora da vas čuju.

I na kraju, svako iskustvo kroz koje smo prošli dalo nam je nešto, bez obzira na konačan ishod.

Hvala za to.

Izvor: Sensa.hr/Julijana Oremović

BONUS VIDEO: