Do 15. septembra nalazimo se u periodu retrogradnog Merkura, koji ima mnogo uticaja na naše živote; između ostalog utiče i na naše odnose. Proverite kako.

Ne razmišljate tako jasno
Tokom ovog perioda često postoji nejasno, maglovito razmišljanje. Teže nam je da donosimo racionalne odluke i češće se dešavaju pogrešna tumačenja. Budite oprezni i shvatite da ne možete da čitate misli drugih ljudi – možda neko razmišlja potpuno drugačije od vas.

Čudni događaji
U vazduhu vlada neobična atmosfera koja se ogleda i u odnosima. Može doći do neobjašnjive napetosti ili neprijatnih situacija. Možda vas, na primer, vaš bivši partner ponovo kontaktira iz vedra neba, ili ga sanjate noću. Obično se radi o odnosima u kojima je nešto ostalo nerešeno.

Potreba za samoćom
Često se dešava da tokom retrogradnog Merkura želimo više vremena da provedemo sami. Kao rezultat toga, imamo manje interesovanja za društvene događaje, proslave i sastanke. Sve je u redu. Ako forsirate druženje, to će dovesti do toga da se osećate loše i neprijatno.

Problemi u komunikaciji
Kao što je već pomenuto, za vreme retrogradnog Merkura tipično je da postoji prebrzo pogrešno rezonovanje i sopstvene interpretacije. Upravo zbog toga nastaju mnogi problemi i konflikti. Budite pažljivi i izražavajte se što je moguće jasnije - u razgovoru sa drugima postavljajte pitanja i ne stvarajte sopstvene priče.

Kašnjenje
Period karakteriše kašnjenje. Možete propustiti rokove na poslu ili zakasniti na sastanak, što će naljutiti drugu osobu. Ali druga osoba može zakasniti i izbaciti vas iz koloseka.

Površni odnosi
Ako za to vreme upoznate novu osobu, veća je verovatnoća da će vaša veza ostati površna i da se neće pretvoriti u ozbiljnu vezu. Čak i ako nastavite kontakt sa svojim bivšim partnerom tokom ovog perioda, šansa da ppnovo započnete vezu je manja.

Poteškoće u donošenju odluka
Možda ćete imati poteškoća u donošenju važnih odluka. Čak i ako odlučite da nešto uradite, postoji velika šansa da ćete se predomisliti ili čak zažaliti zbog odluke. Tokom ovog perioda, najbolje je izbegavati donošenje važnih odluka, čak i u oblasti odnosa.

Zaboravnost
U ovom periodu smo više rasejani i zaboravni. Možda ćete zaboraviti telefon i nećete moći da kažete da kasnite na sastanak ili da zaboravite da odgovorite na SMS. Ova distrakcija može dovesti do mnogih nesporazuma i sukoba.

Važno je da budete nežni prema sebi i drugima tokom ovog posebnog perioda. Budite otvorenog uma i slušajte druge. Pokušajte da razumete druge tačke gledišta i postavljajte pitanja ako nešto ne razumete. Ali i slušajte sebe; poklonite sebi dodatnu pažnju i ljubav tokom retrogradnog Merkura.

Izvor: Sensa.si

BONUS VIDEO: