Saznajte horoskop za decembar 2023. godine!

 Ovog decembra očekujte da ćete se suočiti sa novim izazovima dok razmišljate o protekloj godini. Usredsredite se na izgradnju strukturiranog, dugoročnog plana igre dok Merkur počinje svoj kratki boravak u metodičnom i zrelom Jarcu 1. decembra, piše sajt Bustle.
Romantična osećanja su sve intenzivnija kako Venera orijentisana na vezu prelazi u strastvenu Škorpiju 4. decembra, jačajući vaše odnose ljubavi i mržnje i želju za romansom
Sunce 21. decembra ulazi u ambicioznog i zrelog Jarca, ali ova sezona Jarca biće opterećena brigama i samokritikom, što će vas izbaciti iz ravnoteže. Trenuci samoće će vam omogućiti da preispitate svoje brige i da se prizemljite.
Retrogradni Merkur se ponovo pojavljuje u Strelcu 23. decembra, pozivajući vas da preispitate misli i mišljenja koja ste ranije delili bez dubljeg razmišljanja ili uzdržavanja. Ne dozvolite da vas vaša kruta uverenja i rasuđivanje ometaju u povezivanju sa drugima, posebno pod punim Mesecom u Raku 26. decembra, koji poziva na emocionalno zatvaranje i optimističan završetak osetljivih stvari.
Kada asteroid Hiron — koji predstavlja vaše unutrašnje rane — povrati svoj zamah u samouverenom Ovnu 26. decembra, pohvalite se za svoje hrabre napore da izlečite svoje najdublje nesigurnosti. 
Zadržite otvoren um i stav prema novim iskustvima!

OVAN

Vaš ambiciozni pristup postavljanju novih ciljeva u karijeri neće biti dovoljan da vas usmeri ka novim visinama u decembru. Ako ne odvojite vreme da pažljivo ispitate svoje slabosti, nećete realizovati stvari po sopstvenim kriterijumima. Obratite posebnu pažnju na uverenja i strahove koji vas sputavaju. Olakšajte decembarski produktivan tok i nastavite da se brinete o gradivnim blokovima vaših snova. Možda zvuči dosadno, ali što više vremena i truda posvetite fazama planiranja, to će vaš uspeh biti veći.

BIK

Iako se možda ne osećate sigurnost u pogledu svog ljubavnog života, ne dozvolite da uznemirenost i strahovi prevladaju. Nije vaš posao da brinete o tome kako sadašnjost može uticati na budućnost. Živite u trenutku i uživajte u svakoj sekundi naklonosti, brige i intimnog zadovoljstva koje delite sa svojim najbližima. Što više dozvolite sebi da otvorite svoja najdublja osećanja, to ćete više izlečiti i privući posvećenost koju želite svojim optimizmom i verom. Verujte da će vas vaši najmiliji negovati u pravom smeru.

BLIZANCI

Blizanci, budite oprezni sa zajedničkim finansijskim odlukama donetim u decembru, posebno ako doživljavate trenutke frustracije i neizvesnosti u vašim vezama. Uključivanje u ugovorne obaveze sa prijateljem, neprijateljem ili ljubavnikom će pojačati vaše nevolje dok Merkurov retrogradni hodizaziva konfuziju od 13. decembra. Iskušenje da se potpuno bacite na svoj posao ponudiće vam trenutne smetnje i ispuniće vas strašću i svrhom. Pobrinite se da procenite potencijalne rizike kada se uključite u žestoko takmičenje na radnom mestu ili burnu kancelarijsku romansu.

RAK

Nedostatak poverenja u svoju karijeru će vas navesti da razmislite da li se vaš naporan rad pretvara u željene rezultate. Uzdržite se  od oštre samokritike. Zaobilazni put može biti upravo ono što vam treba da prikupite inspiraciju i motivaciju. Vaš ljubavni život se zahuktava ovog decembra i možda će vas privući neka romansa. Ne verujte ljudima prerano; preuranjene vezanosti mogu dovesti do slomljenog srca ako vi i vaš partner imate različita očekivanja.

LAV

Pokrenuti dubokom željom da popravite svoje odnose, ponudićete onima koji su vas razočarali priliku da se iskupe. Ne morate potpuno spustiti gard da biste oprostili, ali morate biti iskreni u svojim namerama da ponovo izgradite veze. Ne pristajete da se pomirite ako ne možete da se oslobodite svoje vezanosti za prošlost. Očekuju vas nove burne romanse i biće vam drago što ste zadržali visoke standarde. Zabavite se dok izlazite, ali ne razmišljajte previše o budućnosti.

DEVICA

Žaljenje može poremetiti vaš unutrašnji mir u decembru, izazivajući vas da smatrate sebe odgovornim, a da ne budete preterano oštri zbog svojih grešaka. Budite ljubazni prema sebi dok obrađujete svoja osećanja i procenite da li su stvari tako ozbiljne kao što izgledaju. Neostvaren san može biti savršen početak za vaš sledeći poduhvat. Zaokupljeni brigama i sumnjama, možda ćete imati poteškoća da podelite svoju perspektivu. Govorite iz srca, i izazvaćete veliko poštovanje.