Godišnji horoskop za 2024. godinu najavljuje pogodan period za Škorpije da uživaju u hobijima i razvijaju veštine koje do sada nisu bile u prvom planu. Zahvaljujući transformacionoj energiji Plutona od početka godine do kraja septembra, vreme je da dozvolite sebi da se oslobodite nepotrebnih stvari i prtljaga koji vas opterećuju.

POSAO I NOVAC

Predstojeća godina obećava kreativnu inspiraciju povezanu sa stabilnošću. Ako ste istovremeno i odgovorni, imaćete brojne mogućnosti za napredovanje u karijeri. Važno je zapamtiti da ne smete zanemariti svoje odnose sa kolegama i pokazati im svoju društvenu stranu. Od sredine juna do novembra 2024. godine, Saturn je retrogradan i nudi priliku za analizu prošlih akcija. Dobro razmislite šta vam je bilo korisno, a šta ne i idite u pravcu postizanja novih ciljeva. Uverite se da se analiza ne pretvori u sumnju u sebe. Važno je biti dosledan i verovati u sebe. Ako budete previše racionalni, mogli biste da propustite neke prilike, ali ne brinite, ova godina vam donosi nekoliko povoljnih situacija, pa možete sebi dozvoliti da već jednom popustite.
Sa finansijskog aspekta, Škorpije u vezi treba da budu otvorene za svog partnera i jasno saopštavaju svoje potrebe. Ne krijete svoje planove u toj oblasti. Međutim, generalno, budite oprezni sa donošenjem impulsivnih odluka. Retrogradne faze Merkura mogu pomutiti vaše rasuđivanje i ako želite da investirate, potražite savet.

LJUBAV I PORODICA

Niste uvek dobri u fokusiranju na ono što vas čini srećnim, ali usklađivanje sa onim što vam je potrebno emocionalno i fizički može vaš ljubavni život podići na viši nivo 2024. godine. Dok period Strelca može doneti neke vatrene veze i čak tražiti od vas brze odluke, krajem maja u vama se budi energija vode koja vam omogućava slobodu flertovanja. Ali to vam neće biti dovoljno. Tražićete dublje veze na kojima ćete izgraditi temelj. Budite pronicljivi u svojim izborima i izbegavajte da se mešate u toksične veze. Strpljenje i samosvest su vaši saveznici u pronalaženju partnera koji je u skladu sa vašim željama i vrednostima. I za samce i za one u vezi, komunikacija je ključna , a 2024. godine moći ćete da izrazite svoje potrebe i osećanja svojim partnerima.
Odnosi sa članovima porodice zavisiće od vaše spremnosti da delite kontrolu kada su u pitanju finansije i vreme kada je u pitanju posao. Niko ne očekuje da se žrtvujete za druge, ali da biste bili istinski zadovoljni, pokušajte da uspostavite ravnotežu u svom životu. Dajte prioritet onome što je zaista važno i komunicirajte jer zvezde su vam naklonjene u tom segmentu.

ZDRAVLJE

Bilo da sledite novi režim vežbanja, menjate ishranu ili dajete prednost praksi mentalnog zdravlja, vaša nepokolebljiva posvećenost će dovesti do transformativnih rezultata. 2024. godina vas podstiče da istražite alternativne modalitete lečenja i holističke prakse. Od akupunkture preko joge do energetskog lečenja, prihvatite ove načine da poboljšate svoje blagostanje. Otkrićete da su u skladu sa vašim dubokim osećajem samootkrivanja i ličnog rasta.

Možda će vas zanimati i da pročitate ljubavni horoskop od 27. novembra do 3. decembra 2023. godine.

BONUS VIDEO:

ESPRESO TIKTOK: Srodna duša svakog horoskopskog znaka espreso tiktok

 Izvor: Sensa.hr/M.D.