Retrogradni Merkurse završio u ponedeljak, 1. januara! Neke stvari će konačno krenuti ili ćete ih lakše rešavati, posebno u međusobnoj komunikaciji – lakše ćete se izraziti i vaša poruka će biti pravilnije shvaćena nego možda u poslednje tri nedelje. Iako postoje stvari koje možemo raditi i olakšati sebi period retrogradnog Merkura, tokom ovog perioda možemo se osećati zaglavljenima, stvari se ne kreću ili idu u željenom pravcu. Ovo će sada postepeno nestati. Ali zapamtite da Merkurov post-retrogradni period senke traje do 20. januara; nastavite da budete nežni prema sebi i ne očekujte magične promene preko noći. Sve velike promene zahtevaju vreme i strpljenje. Hajde da pogledamo neke stvari koje je sada dobro uraditi.

1. Razgovarajte, izvinite se i oprostite

 Energije u poslednjem periodu bile su veoma napete, posebno što se komunikacije tiče - na mnogim mestima je došlo do pucanja. Sada je vreme za mirne i iskrene razgovore, ali i za izvinjenja tamo gde je bilo sukoba. Smireno izrazite svoju stranu i svoja osećanja i dozvolite drugima da izraze svoje potrebe, pokušajte da ih razumete i prihvate.

2. Organizujte svoj dom

 Sada je odlično vreme za renoviranje, preuređivanje ili sređivanje vašeg doma. Stvorite što prijatniju atmosferu u svom domu, gde ćete rado provoditi dane. Ponekad nije potrebno mnogo da unesete novu energiju u svoj dom. Sada je takođe dobro vreme za kupovinu novih dodataka, inače pokušajte da budete malo kreativni i sami napravite nešto.

 Ako ste mnogo posezali za hranom u poslednjih nekoliko nedelja, možda je pravo vreme da prilagodite ishranu i smanjite šećer, kofein i alkohol i dodate neke neophodne dodatke ishrani i hranu punu vitamina. 

3. Odlučite, potpišite, dogovorite se...

 Za vreme retrogradnog Merkura uvek nas upozoravaju da nije dobro sklapati nove važne dogovore, ugovore ili kupovati vredna dobra jer stvari mogu brzo da krenu po zlu. Ako ste poslednjih nedelja odlagali donošenje odluka, sada bi bilo pravo vreme da ih donesete. Hrabro potpisujte važna dokumenta, odlučite se za nove projekte, promene, saradnju ili kupite nešto vrednije.

 Pošto se Merkur više neće mešati u naše misaone procese, sada je dobro vreme za dodatno obrazovanje. Možda konačno uveče počnete da čitate „tu“ knjigu.

Saznajte još i astrološka predviđanja za sve horoskopske znakove za ljubav u 2024. godini!

BONUS VIDEO:

ESPRESO TIKTOK: Srodna duša svakog horoskopskog znaka espreso tiktok

 Sensa-si/Sensa/M.D.