Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako ste blokirni i energetski iscrpljeni, ovo treba da uradite: čudesna vežba uzemljavanja donosi radost u trenutku

Biti prisutan u telu je nešto što podrazumevamo, no, ipak, mnogi od nas nisu svesni nepovezanosti sa telom i sa osećajima u njemu, a samim tim, i nepovezanosti sa sadašnjim trenutkom.

  Izvor: Shutterstock

Kada nismo u telu, javljaju se blokiranost – kada malo ili ništa ne osećamo, i preplavljenost – kada su emocije toliko jake da ne možemo da se povežemo sa sadašnjim trenutkom i da budemo funkcionalni. Ako se prepoznajete u navedenom, ono što mnogo može da pomogne je utelovljavanje – proces ovladavanja svojim telom.

Telo šalje važne signale, a evo kako da ih protumačite: otkrijte šta vam poručuju upale

Kada previše razmišljamo, brinemo, analiziramo, ako smo odsutni mislima i odvojeni od onoga što se u datom trenutku događa oko nas, takođe nismo u svom telu. Tada smo u svojoj glavi, sva energija je podignuta u gornje delove, a donji delovi tela su ispražnjeni. Tada nismo ni u sadašnjem trenutku, već u prošlosti ili budućnosti. Kao da nismo centrirani u sebi, kao da je naša energija van nas, umesto da je u nama. I kada tako funkcionišemo, sve nam je u životu makar malo teže nego što je to slučaj kada smo potpuno prisutni u sebi u sadašnjem trenutku.

Vežba uzemljavanja:

Stanite bosih nogu, blago savijte kolena (obično kažemo da ih „otključamo“) i fokusirajte pažnju na svoje telo i osećaje u njemu. Posvetite nekoliko trenutaka udisanju i izdisanju uz fokus na dah, a zatim svoju pažnju usmerite na stopala i osvestite kako je u njima. Osetite kako vaša stopala dodiruju podlogu na kojoj stojite, osetite teksturu poda pod sobom, osetite da li je u stopalima toplo ili hladno, da li su opuštena ili stisnuta.

Postanite svesni činjenice da vaša stopala podržavaju celo vaše telo i nose vas kroz život. Kada ste na ovaj način spustili svest u stopala, otvorenih očiju zamislite da iz njih puštate korenje duboko, duboko, u središte zemlje. Zamislite krupno i sitno korenje kako se grana svuda pod vama i kako vas drži čvrsto uzemljene. Zatim postanite svesni energije Zemlje, zamislite je kao energiju narandžasto - crvenkaste boje koja prožima celu Zemlju.

8 znakova koji pokazuju da će vas partner zauvek voleti: ovo je tajna večne ljubavi

Dopustite da ta energija uđe u vaše korenje i, uz svaki novi udah, zamislite kako energija Zemlje – snažna i postojana – uplivava u vaše telo, u vaš energetski sistem i čini vas snažnijim. Vidite kako narandžasto - crvenkasta energija ispunjava vaša stopala, listove, bedra, karlicu, predeo stomaka, grudi, ramena, ruke, vrat, glavu. Kada osetite tu energiju u telu, može da se desi da vam se ruke, „same od sebe“, podignu malo uvis i da tako stoje do kraja vežbe.

Upijte u sebe ovu energiju, dopustite da ispuni svaku vašu ćeliju i sve čakre, i postavite nameru da vam ta energija bude na raspolaganju kad god vam je potrebna, a naročito u kriznim situacijama kada je neophodno da budete prisebni i prisutni. Radite ovu vežbu svakodnevno, bosi i sa blago savijenim kolenima. Ako imate priliku, radite ovu vežbu u prirodi, stojeći na zemlji, najbolje u blizini nekog drveta. I uživajte u blagodeti svesnog bivanja u telu!

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj