Naše telo je neverovatna "mašina" koja u sebi ima brojne programe i funkcije, a jedna od njih je i moć samoisceljenja. Naučnici su otkrili da se ćelije prirodno obnavljaju različitim brzinama u zavisnosti od toga gde se nalaze u telu. Ćelijama u očima potrebno je samo 48 sati da se obnove, dok ćelijamau jetri treba čak 6 nedelja da se u potpunosti repliciraju.

Pročitajte još:

ČUDESNI RITUAL ZA ISCELJENJE DUŠE I TELA: evo kako da snagom ruku obnovite duhovnu energiju

Popravite svoj DNK i ubrzajte isceljenje: 15 minuta slušajte ovaj lekoviti zvuk

Put do zdravlja podrazumeva zdravu i izbalansiranu ishranu, fizičku aktivnost i izbegavanje poroka, ali i jednu ključnu stvar - dobar emotivni status i balans.

Indijski lekar i motivacini govornik Dr Dipak Čopra kroz opsežno istraživanje otkrio je da se nezdrave ćelije dalje množe jer su negativne emocijehemijski zarobljene u ćelijama. Negativne emocije u ćelijskoj memoriji su te koje uzrokuju da se zdrava ćelija replicira kao nezdrava, što dalje može povećati rizik od oboljenja.

Takođe, naučnici kao što su Candace Pert, Joseph Ledoux i Elliot Drucker takođe su otkrili da se hemikalije izazvane emocijama čuvaju u ćelijskim zidovima. Dokazano je da u susretu sa pozitivnim i zdravim emocijama (poput ljubavi, mira i nežnosti) ćelijski zidovi reaguju sa otvorenim receptorima i ostaju zdravi.

Sa druge strane, nezdrave emocije i treumatični događaju negativno se odražavaju na zdravlje, naročito ako potiskujemo neprijatna osećanja u sebi. Dok se traumatično pamćenje iz ćelija ne izleči, komunikacija između ćelija je na određeni način blokirana, što u nekom trenutku dovodi do razvoja fizičke bolesti koja se pojavljuje u telu.

Dipak Čopra je tokom istrživanja na osobama koje su se izlečile od oboljenja zaključio da svi oni imaju dve zajedničke karakteristike:

1. Svi su imali sposobnost spontanog povezivanja sa emocionalnominteligencijom

2. Svi su bili spremni da oproste, otvoreno govore o osećanjima i otpuste traumatična sećanja iz prošlosti.

Kada se povežemo sa višom inteligencijom, ćelijska memorija počinje da se reprogramira, a blokade izazvane potisnutim emocijama počinju da se oslobađaju. Opraštanje sebi i puštanje stvari može očuvati naše zdravlje.

Važno je da se ponekad udubite u svoju unutrašnjost, otkrijete šta je ono što ste potisnuli, koja su to bolna isksutva koja ste gurnuli duboko u sebe i kroz svest aktiviramo prirodni isceliteljski proces u našem telu.

Važno je da redovno čistite svoju energiju i emocije, uklanjajući traume i negativne emocije iz prošlosti koje su skrivene u vama.

Zavirite u svoju dušu i aktivirajte zarastanje emocionalnih rana. Umesto teskobe i neprijatnih osećanja koja su povezana sa prošlosti, pronađite u sebi i prema sebi ljubav, saosećanje i mir.

Izvor: Lovesensa