Kada je naše srce otvoreno za tuđe potrebe, želje, osećanja, kada smo spremni da čujemo glas tuđeg srca, mi zapravo živimo jednu od svojih životnih misija - živimo ljubav. "Dobro se dobrim vraća" - ova stara izreka pokazala se više puta kao istinita, iako poučeni nekim lošim iskustvima i razočaranjima u neke ljude, zaboravimo na nju. Ipak, sreća i dobro uvek nađu put do čistog srca!

Kada je čovek okrenut ka svetlosti, živi radujući se, u ljubavi sa sobom i sa ljudima oko sebe, sve nekako ide lakše. Osećaj kada nekoga drugoga učinite srećnim, makar i sitnicom, svakako je jedan od najdivnijih. Dobra dela ne činimo očekujući nešto zauzvrat, ali znamo da je dobro delo blagosloveno i da se posle njega i mi osećamo bolje, radosnije, svesni smo da smo uradili nešto što je vredno.

Velika je sreća u tome da učinite nekoga drugog srećnim. Kada podelimo sa prijateljem ili porodicom tugu, osećamo olakšanje, a kada podelimo sa drugim čovekom sreću, ona postuje dvostruko, čak i trostruko veća. Zato ne zaboravite da svakog dana udelite pomalo sreće drugima - to će sigurno zagrejati vaše i tuđe srce, čak i u teškim danima.

Koliko je važno da činimo druge ljude srećnim govorio je sveštenik otac Predrag Popović u jednom od video prilogu koji je objavio na svom YouTube kanalu:

"Ono što nas male ljude čini velikim jeste kada pomognemo drugim ljudima da budu srećni. Onda je naša sreća, njihova sreća i Božija kompletna. Bog će takve da blagoslovi i da im da svaki sledeći put kada se budu molili, da usliši njihovu molitvu."

Ukoliko ste se više puta razočarali u ljude kojima ste pomagali i činili steih srećnim, ali su vas oni zaboravljali sve dok im ponovo niste zatrebali, setite se citata Svetog Nektarija Eginskog: "Nemojte biti uznemireni ako vas se ljudi sećaju samo kada im zatrebate. Osetiteprivilegiju da ste poput sveće koja im padne na pamet, u njihovim najmračnijim satima."

Izvor: Sensa