Prava ljubav nije sebična, ona je dragocena i podstiče parove da se razvijaju, da zajedno uče, prevazilaze prepreke, vole se, slušaju jendo drugo i rastu do novih visina svoje ljubavi,

Poput nežnog, a prelepog cveta u bašti, ljubav je važno negovati, zalivati pažnjom, poverenjem, poštovanjem, kako bi cvet postojao sve bujniji i lepši. Ukoliko zanemarimo ljubav, ne posvetimo se jedno drugom, ne slušamo jedno drugo - taj cvet će vremenom uvenuti.

Otac Predrag Popović, sveštenik koji je poznat po svojim besedama, u jednom intervjuu govorio je šta je ljubav i kako se ona može "izmeriti":

"Ljubav nije emocija. Ljubav je ono što dođe posle emocije. Ljubav je žrtva. Postoji jedan jako dobar kantar u životu, a to jeste žrtva. Koliko si spreman da se žrtvuješ za nekog, toliko ga voliš. Ako ja kao suprug nisam spreman za svoju ženu da se žrtvujem, ili ona za mene, mi se ne volimo. Ako ste u vezi sa nekim danas, i sutra vam on kaže da vas ne voli više, to znači da vas nikada nije voleo. Jer kada vi nekoga volite, ne možete da ga odvolite."

Ljubav koja se nesebično daje uvek raste i donosi lepotu. Zato ne zaboravite da i danas da pokažete dragim ljudima koliko ih volite.

Izvor: Sensa