Snovi se smatraju manifestacijom naše podsvesti, onoga što je duboko skriveno u nama, a utiče na našu ličnost, karakter, ponašanje. Da li ste nakad sanjali da se udajete i u snu slikovito videli svoje venčanje? Ovaj san se smatra pozitivnim i srećnim znakom, nagoveštajem optimizma i harmonije.

U sanovniku se san o udaji najčešće tumači se kao znak skorog sastanka sa osobom koja bi mogla ostaviti trag u vašem životu, pa možda čak i ukazuje na susret sa srodnomdušom. Takav san je mnogima prijatan i ukazuje na buduću sreću, ljubav i radost u životu. Ukoliko sanjate da gledate sa strane svoje venčanje, to sugeriše da ste umereno samokritični i razumni. Bela haljina neveste je simbol čistoće i lepe energije, a isprobavati venčanicu u snu može ukazivati na željenje zbog nekih stvari u prošlosti, što vas spračava da krenete napred. Sanjati da gledate sebe u beloj haljini u ogledalu ukazuje na samopouzdanje i ponos.

Uopšteno, ovakav san je simbol izuzetne sreće, kao i znak da sve što postignete dobićete zahvaljujući svom trudu. Samodisciplina i marljivost, ljubaznost i tačnost pomoći će vam da napredujete u aspektu karijere, a ove osobine mogu se pozitivno odraziti i na ljubav. Ukoliko žena koja je već udata sanja da se udaje, to može ukazivati na distancu i probleme u odnosu sa suprugom.

Prema čuvenom psihologu Frojdu, sanjati venčanje ukazuje da je moguće da ćemo doživeti nezadovoljstvo u ličnom životu, ili u stvarnosti u ljubavi prolazimo kroz neku fazu sa kojom nismo zadovoljni. Takođe, sanjati sebe pre braka u venčanici znači težiti samozadovoljstvu, hedonizmu. Dok, prema Frojdu, devojka koja drugima u snu pokazuje svoju venčanicu, zapravo je srećna i zadovoljna sobom. Zauzeta osoba koja sanja svoje venčane plaši se preljube ili izdaje u vezi.

Američki psiholog Miler smatra da sanjati sopstveno venčanje ukazuje na nedostatak pažnje suprotnog pola u stvarnosti. Budite opušteniji, pokušajte da se oslobodite kompleksa koji ometaju vaš lični život, dozvolite sebi da iskreno maštate o tome šta želite.

Ako sanjate da kupujete venčani prsten, može ukazivati na nesupeh, loše odnose u karijeri i rizik od prevare.

Izvor: Sensa