Univerzalni princip karme je povezan sa ciklusom uzroka i posledice — svaka radnja koju sada preduzmete utiče na na vas u budućnosti. Pravilo karme se odnosi na vaše misli i reči, a ne samo na vaša dela.

Danas ljudi širom sveta koriste koncept karme da objasne ljudske sudbine, okolnosti, dešavanja…

Karma treba da se bavi ne samo odnosom između akcija i posledica, već i moralnim razlozima i namerama akcija, piše sajt citymagazin.si. Ako osoba uradi određenu stvar samo da bi ostavila utisak da je dobra osoba, to je nemoralan čin za koji se kaže da izaziva lošu karmu.

7 činjenica o karmi koje verovatno ne znate:

  1. Karma ne bi trebalo da bude samo kažnjavanje za nešto loše. To nije samo kazna. To je deo putovanja duše. Sve vaše akcije utiču na vas.
  2. Zakon karme bi trebalo da postoji da bi vam pomogao da se krećete kroz život. Patnje, nagrade i svi drugi izazovi koje vam život postavlja su tu da biste mogli da pređete u sledeću fazu života. Pomaže vam da razlikujete dobro od lošeg i tek tada možete izabrati bolji put za sebe.
  3. Nije važno da li su vaša dela velika ili mala. Nemojte misliti da vaši mali napori nisu dovoljni, jer se svaka akcija „sabira“ i ima uticaja u budućnosti. Svaka mala akcija koju uradite pomaže u oblikovanju događaja u budućnosti.
  4. Dobra karma bi zapravo trebalo da ima pozitivan efekat na vaš mozak i trebalo bi dobro da deluje na samoisceljenje.
  5. Trebalo bi da postoje reči koje možete koristiti da očistite svoju karmu. Ponekad čak ni ne shvatate da ih koristite - to je drevna svest koja vam može pomoći da poboljšate svoju karmu.
  6. Kada shvatite da čak i vaše misli i najbeznačajniji postupci utiču na vašu stvarnost, postajete strpljiviji i prestajete da delujete u žurbi.
  7. Svaka negativna karma može se pretvoriti u pozitivnu, jer je vaša sudbina u vašim rukama.

Izvor: Sensa

BONUS VIDEO: