Prošle godine turisti su preplavili Majorku, ove je godine na udaru Sicilija, ali postoje i evropska ostrva na kojima nećete morati da čekate u redovima. Pogledajte izbor prekrasnih ostvra koje je izabrao sajt citymagazin.si.

Procida, Italija
U Napuljskom zalivu se nalazi šarmantno ostrvo Procida. Najmanji je i najmanje posećen od tri ostrva u regiji, ali može se pohvaliti šarenim kućama, slikovitim krajolikom i opuštenom atmosferom. Sa svojim uskim ulicama, peščanim plažama i ukusnom morskom hranom, Procida nudi miran beg od vreve obližnjeg Napulja.

Evropska ostrva koja turisti još nisu otkrili.
Shutterstock 

Belle-Île-en-Mer, Francuska
Belle-Île-en-Mer je piktoreskno ostrvo uz obalu Bretanje. Poznato po svojim zadivljujućim liticama, peščanim plažama i razuđenoj obali, godinama je isnpiracija za umetnike, uključujući i slavnog Monea. Ostrvo nudi mešavinu prirodnih lepota, šarmantnih sela i istorijskih znamenitosti, što ga čini popularnim odredištem za ljubitelje prirode i kulture.

Evropska ostrva koja turisti još nisu otkrili.
Tristan Deschamps / Alamy / Alamy / Profimedia Image: 7565158, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Tristan Deschamps / Alamy / Alamy / Profimedia

Folegandros, Grčka
Folegandros je malo grčko ostrvo u Egejskom moru poznato po svojoj netaknutoj lepoti i mirnom ambijentu. Sa svojom tradicionalnom kikladskom arhitekturom, netaknutim plažama i prekrasnim pogledom sa vrha litice, Folegandros privlači posetioce željne mirnog i autentičnog iskustva grčkog ostrva. Nudi sporiji tempo života, što ga čini idealnim odredištem za opuštanje.

Evropska ostrva koja turisti još nisu otkrili.
Shutterstock 

Öland, Švedska
Öland je drugo najveće švedsko ostrvo i nalazi se u Baltičkom moru. Poznato po svom raznolikom krajoliku, uključujući peščane plaže, otvorena poljoprivredna zemljišta i stare hrastove šume, Öland nudi jedinstveni spoj prirode i kulture. Ostrvo je poznato po dobro očuvanim vetrenjačama, istorisjkim dvorcima i nudi niz aktivnosti za aktivan odmor u prirodi.

Evropska ostrva koja turisti još nisu otkrili.
Shutterstock 

Lastovo, Hrvatska
Lastovo sa svojim skrovitim uvalama, kristalno čistim morem i bujnim zelenilom pravo je utočište za ljubitelje prirode. Ostvo je deo zaštićenog parka prirode koji se može pohvaliti raznolikom florom i faunom i šarmantnim ribarskim selima i vinogradima. Lastovo nudi mirno utočište i mogućnosti za aktivnosti na otvorenom kao što su planinarenje, plivanje i ronjenje.

Evropska ostrva koja turisti još nisu otkrili.
Shutterstock 

Flores, Portugal
Flores je ostrvo u vulkanskom arhipelagu Azori u olujnom Atlantiku. Poznato je po svojim zapanjujućim prirodnim krajolicima, uključujući vulkanska jezera, dramatične litice i slikovite vodopade. Ostvo nudi mogućnosti za planinarenje, istraživanje podzemnih pećina i posmatranje jedinstvene flore i faune. Flores je skriveni dragulj, savršen za one koji traže avanturu i prirodne lepote u udaljenom i netaknutom okruženju.

Evropska ostrva koja turisti još nisu otkrili.
Shutterstock 

Cíes, Španija
Otoci Cies su skupina od tri mala ostrva smeštena uz obalu Galicije. Nema mnogo španskih ostrva na kojima možete da izbegnete masu turista, ali ova tri ostrva su izuzetak. Budući su ostrva rezerveat prirode ne dopuštaju više od 2200 posetilaca dnevno. Najveće ostrvo, Monteagudo, ima litice koje oduzimaju dah, pešačke staze i zadivljujuće vidikovce.

Evropska ostrva koja turisti još nisu otkrili.
Shutterstock 

 Izvor. Sensa