Svi mi se često pitamo, šta je ispravno, kuda idemo i šta je suština života. Odgovori su mnogobrojni, ali verski putevi su najbliži tom saznanju. Ključ uvek pronalazimo u bliskim, voljenim osobama i duhovnom razvoju. Otac Predrag Popović je uputio ove mudre reči svim ljudima.

"Naše je samo da dajemo, tirani uzimaju, a hrišćani daju. Koliko sebe dajete, toliko liturgijski živite. Kad kažem dajete, ne mislim na pare, mislim na emocije, koliko svog života dajete, koliko se molite jedni za druge, koliko se volite međusobno. To je suština, a sve ostalo braćo i sestre je prašina."

"Radost je izuzetno važan deo, ne može čovek biti hrišćanin, vernik i stanovnik ove planete tužan i namogrđen. Nego biti srećan i radostan. Imamo razlog zašto da živimo, ovaj život je dar sam po sebi."

"Najteže je kad se čovek boji svog života. Kad se boji da diše, da hoda, da ispoveda ljubav i veru svoju. Što bi se bojao? Ima jedan deo u onom psalmu kada kaže: "Ako si pozitivan ili negativan, dobar ili loš, lako ću s tobom. Ali ako si ni tamo ni ovamo, ako si mlak izbljuvaću te iz utrobe svoje". Koliko je to strašno rečeno. A to je baš to, kad se ljudi boje svoje senke."  - objasnio je otac Predrag Popović

Bitno je da u životu sledimo dobrotu i svetlost, ma koliko nas šibale nepravde i loša iskustva jer to je jedini put ka istinskoj sreći. Da budemo milosrdni, da oprostimo i pružimo ruku nekome ko je u nevolji, to je ono što nas oblikuje i čini ljudima.

Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte mudrosti koje saznajemo sa 50 godina.

BONUS VIDEO:

vladika grigorije Tiktok/vladikagrigorije

   Izvor: Sensa