Verovatno vam se dogodilo, da nakon izvesnog perioda zabavljanja sa partnerom upadnete u monotoniju i rutinu. Iskre sa početka veze, polako nestaju i krećete da se dosađujete. Vođenje ljubavije sve ređe i nemate volju više da budete intimni. Ipak postoje određena rešenja koja mogu da vam pomognu da povratite stari sjaj i da se ponovo povežete kao par. Ovo su 4 načina kako možete da poboljšate intimne odnose.

1. Stvaranje pritiska ubija želju

Izražavanje nezadovoljstva, odbačenosti i ogorčenosti sa vaše strane, jer niste duže vreme bili intimni može da stvori odbojnost i pritisak kod partnera. Kada osećamo obavezu da nešto moramo da uradimo to ubija svaku želju, a pogotovo kad se nabacuje krivica. Pristupite prema vašem partneru dobronamerno i smireno, možda ima neke probleme ili se ne oseća dobro. Posvetite se razgovoru, jer jedino tako možete da otkrijete šta ga muči. Ključ uspešne veze  je dobra komunikacija.

2. Pristanak nije isto što i prisustvo

Mnogi partneri kako bi udovoljili drugoj strani, pristanu da budu intimnii ako nisu raspoloženi za to. Tako da se može desiti da tokom čina budu mentalno odsutni, a moždano uključivanje je najvažnije jer bez njega nema kvalitetnog odnosa. Takođe je veoma bitno da vidite šta nekome prija, a šta ne. Neko voli agresivniji pristup, dok sa druge strane neko voli nežniji. Bitno je da budete sinhroni, a to jedino možete postići tako što ćete slušati jedno drugo.

3. Nemojte se uvrediti

Iako znate da ste osoba koja nikada ne bi učinila ništa nažao svom partneru, morate razumeti, da svako od nas ima različitu prošlost. Mnogi imaju traume iz prethodnih ljubavnih veza koje su se završile nasilno, tegobno i uznemirujuće. Možda će neki vaš gest da partnera ascoira na bolne uspomene. Tako da u tim situacijama budite strpljivi I puni razumevanja. Ostavite mu prostora i videćete kako će vas to povezati.

4. Unesite novine u odnos

Bez obzira što ste dugo zajedno, možete da začinite odnos određenim novinama. Na primer, da izađete zajedno u noćni provod, ili da promenite frizuru i stajling i da se pretvarate da ste stranci koji se tek upoznaju. Na taj način vraćate strastsa početka veze. Možete da odete na mesta na kojima ranije niste bili i da zajedno isprobavate nove i izazovnije stvari.

Ako vam je ovo bilo zanimljivo, pročitajte i kako da privučete prave ljude u vaš život.

BONUS VIDEO:

"IZGUBILI SMO LJUBAV U ŠOPING MOLU" Aksentijević savetuje: Jedina prava odluka pre braka je DA ZNATE OVO (VIDEO) Kurir TV

 Izvor: Sensa