Svakodnevica nam ostavlja malo prostora za romantiku i povezivanje sa prirodom. Navikli smo da putovanjaplaniramo nekoliko meseci unapred i poprilično se lišavamo spontanosti i osećaja za avanturu. Ne treba da zaboravimo i da za naše blagostanje nije dovoljno da dva puta godišnje odemo na dve nedelje odmora dok ostalih 345 dana u godini provodimo u rutini svakodnevice. Najbolji način da razbijemo monotoniju i proširimo svoje vidike su mali vikend begovi iz grada. E, sada svako ima svoje preference: neko voli banje, neko planine, neko uživa u miru i širini vojvođanskih salaša, a neko uživa u kratkim vikend izletima do bližih evropskih prestonica. Ipak, ako imate partnera sa kojim biste da podelite dva dana opuštanja i uživanja izabrali smo za vas 3 romantične destinacije u Srbiji za vikend putovanje.

1. Glamping - isključi mozak, uključi čula

Za sve parove koji su ljubitelji prirode i imaju osećaj za avanturu ali ne žele da se odreknu određenog luksuza - glamping je idealno rešenje. Ovo je oblik kampovanja u luksuznim šatorima ili bungalovima koji su smešteni u predivne predele ali uključuju ponudu kao u najboljim hotelima. Za sve parove koji bi da se posvete jedno drugome, uživaju u miru i čistom vazduhu bez uobičajene turističke strke - glamping u Srbiji je sjano rešenje. Najpoznatije glamping lokacije su Fruška Gora, odnosno Sremski Karlovci, Zasavica, Kosmaj, Zlatibor, a glamping kućice vas očekuju i na jezeru Međuvršje, u Negotinu, i na Kopaoniku. 

2. Široka duša Vojvodine - romantični beg na salaš

Salaši su u poslednjih desetak godina postali izuzetno popularna destinacija i ne bez razloga. Duh romantizovane prošlosti je oživljen kroz ponudu hrane i sadržaja koji mogu biti idealni za vas ukoliko želite da se zaista izmestite iz grada i rutine. Zbog svog prirodnog položaja koji je izolovan sa kompleksom kuća, velikim imanjem i pomoćnim zgradama - salaši su kao mala romantična utvrđenja. A koji su najbolji? Zahvaljujući velikom interesovanju ali i preduzimljivosti mnogih pojedinaca postoji nekoliko destina salaša koji će vam ovog vikenda otvoriti svoja vrata i ugrejati vas odličnom ponudom. Posebno blago su čenejski salaši koji se nalaze u blizini Novog Sada.

3. Spa viekend - opuštanje udvoje

Ako želite da provedete romantično vreme sa partnerom ali i da se pobrinete o svom blagostanju onda je preporuka spa vikend. Već u petak uveče možete uživati u opuštajućoj masaži, a zatim provesti vikend obnavljajući svoju energiju na nekoloj od predivnih destinacija u Srbiji. Odlične spa i wellness centre možete pronaći u Vrnjačkoj Banji, na Fruškoj Gori, Staroj Planini, Kopaoniku i Zlatiboru.

Možda će vas zanimati i 5 najboljih načina da se spakujete za put.

Sensa

BONUS VIDEO:

VOZIO BICIKL BUKVALNO KROZ OBLAKE! Čačanin se sprema za VELIKI PODVIG! Evo šta planira da postigne NA DVA TOČKA (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija